Wiggins skal bare tabe 12 kg

Forskellen på sæsonpause og topform hos Tour de France-vinder Bradley Wiggins er enorm. 12 kg skal han tabe inden Giroen - han mangler fem

En afgørende del af Bradley Wiggins' transformation fra banerytter til etapeløbsrytter har været et stort vægttab.

Men noget tyder på, at den engelske Tour de France-vinder ikke har gang i et blivende vægttab.

Læs også:

Se også: Mesterens debut: En omgang røvfuld

I et interview med cyclingnews.com afslører han i hvert fald, at der uden for sæsonen kommer ganske mange kg på sidebenene, men også at det er planen, at de er raslet af, når han 21. april efter planen kører Liège-Bastogne-Liège - et par uger inden det store sæsonmål: Giro d'Italia.

- Vægten betyder rigtig meget for mig, og Liège drejer sig udelukkende om form og kraft til vægt-forholdet. Jeg vejer 82 kg uden for sæsonen, 75 kg nu og 70 kg til Touren.

- Det tager mig lang tid og meget hårdt arbejde at nå dertil. Men planen er at være klar til start to uger før Giroen, så i den forbindelse passer Liège-Bastogne-Liège godt ind, siger Bradley Wiggins.

Han har på grund af den ændrede sæsonprioritering bygget sin forberedelse markant anderledes op end sidste år, hvor han sejrede i tre af de fem løb, han stillede op i inden Tour-sejren: Paris-Nice, Romandiet Rundt og Critérium du Dauphiné.

Læs også:

Se også: Avis: Schleck var kunde hos Fuentes

De løb har han ikke ønsket at køre i år, da det uundgåeligt ville lægge et tungt sejrspres på hans skuldre.

- Jeg har ikke forestillet mig, at jeg ville gøre det om igen. Jeg vil prøve noget, der er fuldstændig anderledes og en ny udfordring. For mig var det Giroen og andre løb.

- Jeg ville ikke mangle motivation i Paris-Nice og hele tiden blive sammenlignet med sidste år. Jeg ville ikke lægge det pres på mig selv.

- Jeg har dedikeret mig til et helt anderledes program i år ved at gå efter Giroen. Sidste år drejede sig om at samle selvtillid gennem et år, hvor jeg faktisk kunne vinde Touren. Nu kigger jeg mere på sæsonen i et større billede, siger Bradley Wiggins.

Læs også:

Se også: Hushovd tilbage med sejr

Han har planer om at smide de sidste fem kg inden Giro-starten på en intensiv træningslejr på Tenerife. Derefter står den på etapeløbet Volta a Catalunya sidst i marts, hvorefter han besøger et par af bjergene, der skal køres i Giroen og deltager i Giro del Trentino. Og så er han klar til at prøve kræfter med Liège-Bastogne-Liège, der bliver sidste styrkeprøve inden Giro d'Italia, der starter 4. maj.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere