Katusha-stjerne jubler

Joaquim Rodriguez var klar til at forlade Katusha, hvis ikke holdet havde fået licens til World Touren

Joaquim Rodriguez er lykkelig for, at Katusha har fået World Tour-licens. (Arkivfoto: AP/Yves Logghe)
Joaquim Rodriguez er lykkelig for, at Katusha har fået World Tour-licens. (Arkivfoto: AP/Yves Logghe)

Den spanske superstjerne Joaquim Rodriguez vil nu alligevel gerne blive på det russiske cykelhold Katusha, efter at holdet med forsinkelse har fået licens til World Touren.

Den internationale sportsdomstol CAS valgte fredag at omstøde den afgørelse, som det internationale cykelforbund UCI traf før jul, hvor Katusha overraskende ikke fik en af de 18 licenser, der giver automatisk adgang til alle de største løb.

- Jeg er så glad for at blive hos Katusha, for jeg har været på holdet i mange år. Holdet har givet mig meget, og jeg har givet meget til det. Dette er den bedst mulige løsning for alle parter, siger Joaquim Rodriguez ifølge cyclingnews.com på et pressemøde.

Rodriguez sluttede sidste sæson som nummer et på verdensranglisten, og han meddelte efter UCI's dom, at han kunne blive nødt til at forlade Katusha, hvis holdet ikke fik adgang til de største løb.

Læs også:

Se også: Kaos truer igen: Katusha fik medhold i retten

Tidligere på året blev det russiske hold vraget til dette års Giro d'Italia, som kun World Tour-hold får direkte adgang til. Alle andre skal håbe på et wildcard.

Men nu kommer CAS altså det ambitiøse hold til undsætning.

- I dagene før afgørelsen var vi optimistiske, og vi har altid troet på, at vi ville vinde, selv om vi ikke kunne påvirke afgørelsen, og jeg har aldrig forstået, hvorfor vi blev holdt ude af World Touren, siger Joaquim Rodriguez.

Det er endnu uklart, om UCI vil gennemgå alle licensansøgninger igen med henblik på at smide et andet hold ud, eller om alle 19 hold nu kan beholde licensen.

- Jeg håber ikke, at nogen andre hold skal gå igennem det, vi har været igennem, så måske er den bedste løsning for alle at give 19 hold lov til at deltage i World Touren, mener Rodriguez.

[

Astana

BMC Racing Team

Cannondale

Lampre – Merida

Omega Pharma – Quick Step Cycling Team

ORICA GreenEDGE

Sky Procycling

Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team

Movistar Team

AG2R La Mondiale

Euskaltel Euskadi

Blanco Pro Cycling

Garmin Sharp

Team Argos–Shimano

Team Saxo – Tinkoff

FDJ

Lotto Belisol

RadioShack-Nissan

Og altså nu igen - Katusha

]
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere