Igen: Giro-vinder suspenderet af sit hold

Michele Scarponis samarbejde med Michele Ferrari bliver straffet af Lampre

Han har allerede afsonet en toårig karantæne for sit arbejde med den dopingdømte læge Eufemiano Fuentes, hvor den nuværende Lampre-rytter Michele Scarponi indrømmede, at han havde bloddopet sig ved hjælp af den spanske læge.

Sidenhen vendte Scarponi tilbage til landevejene igen. I maj sidste år blev han tildelt karrierens største sejr, da han overtog Giro d'Italia-sejren 2011 fra doping-udelukkede Alberto Contador. Han fik pokalen overrakt ved en lille ceremoni ved Giro-starten i Danmark 2012.

Men nu er Scarponi igen havnet i negativt lys, da han har indrømmet at have samarbejdet med en anden dømt doping-læge, italieneren Michele Ferrari, som Lance Armstrong brugte igennem sin karriere.

I første omgang idømte det italienske antidoping-nævn den 33-årige italiener en tre måneders karantæne, som udløb ved årsskiftet. Men alligevel har Scarponi ikke været i aktion på landevejene i 2013.

Se også:

Se også: Italiensk Giro-vinder suspenderet

Rygterne har floreret længe om, at hans mandskab Lampre-Merida også havde suspenderet ham, for Scarponi har ikke optrådt på nogle officielle billeder fra holdet i år og heller ikke var til holdets præsentation.

Og i dag bekræfter det italienske cykelhold så formodningerne:

- Han har været suspenderet fra holdet siden oktober sidste år på grund af hans forbindelse til Michele Ferrari, siger holdets talsmand Andrea Appiani til VeloNation og på spørgsmålet om, hvorvidt det kan ende med et brud mellem parterne, siger talsmanden.

Se mere:

Se også: Giro-vinderen: Jeg vil vinde på landevejen

- I øjeblikket ved jeg det ikke. Der vil være et møde, hvor vi skal finde ud af, hvordan situationen skal løses.

Scarponis kodenavn i Operacion Puerto var 'Zapatero'. Efter sin toårige dopingudelukkelse har den 33-årige italiener ud over Giro d'Italia vundet etaper og samlet klassement i Tirreno-Adriatico, flere etaper i Giroen og det samlede klassement i det store spanske etapeløb Katalonien Rundt.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere