Vigtigt vidne i dopingsag er død

En spansk retsmediciner, der skulle vidne i retssagen mod Eufemiano Fuentes, er død af et hjerteanfald

Fuentes er på anklagebænken (Foto: Polaris/Polfoto)
Fuentes er på anklagebænken (Foto: Polaris/Polfoto)

Retssagen mod den spanske gynækolog og læge Eufemiano Fuentes er fortsat i fuld gang i Madrid.

Spanieren er under anklage for at bringe folkesundheden i fare, idet han skal have foretaget transfusioner på hotelværelser og samtidig have overtrådt regler for god lægepraksis ved ikke at orientere sine patienter om risici ved den behandling, han tilbød.

I den forbindelse skulle retsmedicineren Francisco Aguanell have afgivet forklaring mod Fuentes i dag, men ifølge flere spanske medier døde Aguanell mandag uheldigvis af et hjerteanfald. Det fortæller velonews.

Se også:

Se også: Cykelstjerner støtter dopinglæge

Aguanell undersøgte den tidligere cykelrytter Jesus Manzano, som var manden, der i sin tid afslørede Fuentes og var startskuddet til den store dopingsag Operacion Puerto, efter Manzano havde fortalt, at han havde arbejdet med Fuentes. Det var derfor forventet, at Aguanells forklaring i retten ville være en vigtig brik for at klarlægge, om Fuentes blodtransfusioner havde en negativ effekt på helbredet hos Fuentes' klienter.

Det vidneudsagn må de altså nu være foruden i retssagen.

I alt 58 cyklister er mistænkt for at være involveret i den store dopingsag, heriblandt har Ivan Basso, Michele Scarponi og Jörg Jaksche alle indrømmet at have arbejdet med den kontroversielle læge.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere