Kyllingen bloddopede sig selv

- Da jeg var i karantæne, var der ingen, der hjalp. Jeg gjorde det selv, siger Michael Rasmussen

(Foto: Claus Bonnerup)
(Foto: Claus Bonnerup)

En af de mest opsigtsvækkende ting ved Michael Rasmussens dopingtilståelse er, at han også i sin karantæneperiode frem til 2009 var dopet.

Nu afslører han, at han endog i den sidste tid op til karantænens udløb i juli 2009 var bloddopet – og at han ikke modtog hjælp til den komplicerede proces med at tappe og siden injicere sit eget blod for at øge antallet af de ilttransporterende røde blodlegemer.

Læs også:

Se også: 'Min søn synes stadig jeg er sej'

– I den periode var der ingen, der hjalp mig. Man går jo hen og bliver ekspert i sin egen krop efterhånden, og da jeg var i karantæne, var der ingen, der hjalp. Jeg gjorde det selv, siger Michael Rasmussen.

– Vil det sige, at du foretog blodtransfusioner helt og aldeles på egen hånd?

– Det kan jeg ikke sige, svarer Michael Rasmussen og henviser til de begrænsninger i sin ytringsfrihed, som han har accepteret for at slippe for livslang dopingkarantæne. Han har fortalt alt til antidopingmyndighederne, og deres efterforskning har han forpligtet sig til ikke at forstyrre.

Læs også:

Se også: Cykelstjerner støtter dopinglæge

– Men du var altså bloddopet i din karantæne frem til 26. juli 2009?

– Ja. Jeg troede, at jeg var i gang med at forberede mig til at køre Spanien Rundt. Jeg troede, der ville stå en kødrand af professionelle hold, der ville have fat i verdens bedste etapeløbsrytter, siger Michael Rasmussen.

– Jeg ville være klar til at vinde løbet og bevise, at det, der skete i Touren i 2007, ikke var et tilfælde. Den chance fik jeg bare aldrig, siger Michael Rasmussen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere