Cykelstjerner støtter dopinglæge

Fire tidligere cykelstjerner afviser, at den anklagede dopinglæge Eufemiano Fuentes medvirkede til doping

Joseba Beloki, der her bliver undersøgt inden Tour-starten i 2006 hævder, at han ikke modtog doping-assistance fra Eufemiano Fuentes. (Foto: AP)
Joseba Beloki, der her bliver undersøgt inden Tour-starten i 2006 hævder, at han ikke modtog doping-assistance fra Eufemiano Fuentes. (Foto: AP)

Fire tidligere internationale cykelprofiler kommer nu den spanske læge Eufemiano Fuentes til hjælp i den verserende retssag i Madrid, hvor Fuentes er anklaget for forbrydelser mod folkesundheden.

Joseba Beloki, David Etxebarria, Unai Osa og Isidro Nozal påpegede ifølge nyhedsbureauet dpa under afhøringen tirsdag, at Fuentes ikke som påstået hjalp dem med at dope sig.

Se også: UCI: Klap i, Riis!

Alle fire ryttere kørte i 2006 for Liberty Seguros-holdet under ledelse af Manolo Saiz, der også er på anklagebænken i Madrid.

Nozal var den eneste, der indrømmede at have haft kontakt til Fuentes, som tappede blod fra rytteren. Men blodet skulle ifølge Nozal udelukkende bruges til undersøgelse og ikke til bloddoping.

Se også: Riis: Vi fortryder alle noget ...

Både Nozal og Beloki nægtede at medvirke til en dna-test, som kunne bruges til at matche deres dna med de blodposer, der blev fundet, da flere af Fuentes' adresser blev stormet i forbindelse med Operacion Puerto-skandalen i 2006.

Retssagen mod Fuentes skal afgøre, om lægen bragte sine klienters sundhed i fare. Han risikerer to år bag tremmer, hvis han bliver dømt.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere