Cykel-es millimeter fra at miste armen

Tom Boonen fortæller, at en infektion var tæt på at koste armen

Tom Boonen har haft en forfærdelig sæsonoptakt. (Foto: Claus Bonnerup)
Tom Boonen har haft en forfærdelig sæsonoptakt. (Foto: Claus Bonnerup)

Det var en glad og lettet Tom Boonen, der mandag sæsondebuterede i Tour of Oman.

Lettet, fordi han så sent som i januar var meget tæt på at miste den ene arm som følge af en ondartet infektion, der truede med at koste belgieren en amputation.

- Jeg er glad. Jeg har stadig min arm. Det er en smule vigtigere end at være i god form, lyder det fra Boonen, der efter eget udsagn var uhyggeligt tæt på at miste armen. Ja, ifølge lægerne var det et spørgsmål om otte timer.

- Det er, hvad de fortalte mig. Otte timer. Hvis infektionen rammer knoglen, var armen røget. Og den var kun et par millimeter fra knoglen. Om fredagen var der ingenting. Men om søndagen fortalte de, at hvis jeg ikke havde gjort noget, havde mandag været for sent, fortæller Tom Boonen, som tror, at han pådrog sig infektionen ved Omega Pharma-Quick Steps holdpræsentation.

Se også: Sygdom ødelagde Riis-troppers angrebsplaner

- Alle har det på huden, men hvis det går ind i kroppen, og såret lukker og der dannes skorpe, så begynder den at formere sig. Albuen er formentlig det værste sted, fordi der ikke er nogen blodcirkulation. Ellers slår de hvide blodceller det ned. Men infektionen fik tid til at formere sig og blive stærk nok til at angribe resten af min krop, fortæller Tom Boonen om den uhyggelige oplevelse.

Infektionen betyder dog, at formen lader en del tilbage at ønske.

- Det ændrede alt. Normalt ville jeg allerede være på et godt niveau, hvor jeg forsøger at vinde løb og etaper. Nu må vi se. Der er stadig mange spørgsmålstegn, men ikke tid til at slette dem, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere