Hamilton: Spyt ud, Riis

Tyler Hamilton opfordrer sine tidligere sportsdirektører, Bjarne Riis og Johan Bruyneel, til at tale ud om deres viden om doping i cykelsporten.

Tyler Hamilton opfordrer Bjarne Riis til at bryde tavsheden. Foto: Polfoto
Tyler Hamilton opfordrer Bjarne Riis til at bryde tavsheden. Foto: Polfoto

Lance Armstrong har indrømmet sit dopingmisbrug. Michael Rasmussen har lagt alle kort på bordet. Men fra Bjarne Riis er der fortsat larmende tavshed. Den danske holdejer for Team Saxo-Tinkoff Bank har ikke udtalt sig om dopingrelaterede spørgsmål, siden han sidste år blev stærkt belastet af Tyler Hamiltons bogudgivelse 'Det hemmelige løb'.

I denne anklager Hamilton Bjarne Riis for at have været dybt involveret i doping på cykelholdet, da han selv kørte for holdet i sæsonerne 2002 og 2003. Men Riis har lukket helt ned istedet for at kommentere på anklagerne.

Læs også:

Tyler Hamilton (t.h.) regner ikke med, at han bliver en af de første, der får en undskyldning fra Lance Armstrong. (Foto: AP) Cykling - 18. jan. 2013 - kl. 15:04 Hamilton: Hårde år forude for Lance

Nu opfordrer Hamilton til, at ikke blot Bjarne Riis, men også Johan Bruyneel åbner munden og siger, hvad de ved om doping i cykelmiljøet. Hamilton kørte under Bruyneels ledelse hos US Postal i årene 1999 til 2001, og den mangeårige sportsdirektør er indkaldt til høring om sin rolle som manager for blandt andre Lance Armstrong, men han er udeblevet.

- Hvis de (Riis og Bruyneel) går ud og siger alt, hvorfor så ikke give dem en ny chance. De skal dog ikke bare have lov til at gå fri. Alt bør have en konsekvens, siger Hamilton til cyclingnews.

Om Bjarne Riis fortsætter han.

- Der er tydeligvis mere, han er nødt til at åbne op om. Han bør have den chance med en form for viden om, at han får en ny chance. Hvis ikke vil alt forblive det samme, og hemmelighederme vil blive i feltet. siger Hamilton.

Læs også:

Riis belastes igen (Foto: Claus Bonnerup) Cykling - 31. jan. 2013 - kl. 15:43 Kyllingen øger presset på Riis

Ud over ham selv har tidligere ryttere under Riis som Alberto Contador, Fränk Schleck, Jörg Jaksche, Michele Bartoli, Dave Zabriskie, Christian Vande Velde og Michael Rasmussen afsonet karantæne eller har indrømmet brug af doping.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere