Alex' comeback-drømme: Jeg vil vinde prologen

Den karantænedømte dansker vil tilbage på landevejen med en sejr

Deltagelsen i Giroen blev et af de sidste løb for Alex Rasmussen inden hans karantæne (Foto: Claus Bonnerup)
Deltagelsen i Giroen blev et af de sidste løb for Alex Rasmussen inden hans karantæne (Foto: Claus Bonnerup)

- Jeg har sat mig et mål, og jeg har en idé om, at jeg har fundet et hold og kan gøre comeback i Tre dage ved West Vlaanderen, der starter lige, når karantænen udløber, og så lægge ud med at vinde prologen dér (Alex blev firer på prologen i løbet i år, red.). Det kunne være fedt at komme tilbage med en sejr, og jeg tror også, det er vigtigt for mig at have noget, jeg kan fokusere frem imod.

Sådan fortæller Alex Rasmussen til ekstrabladet.dk om sine håb for fremtiden, når hans karantæne fra cykelsporten udløber d. 1. marts næste år.

Karantænen fik han slynget i nakken i starten af juli måned i år, da Alex Rasmussen fik den værst tænkelige besked. Den internationale sportsdomstol CAS havde underkendt DIFs antidopingnævns frifindelse af ham, og tildelte derfor den danske cykelrytter en karantæne fra al cykelløb.

Han fik sin dom efter at have haft rod med sine whereabouts-oplysninger, og blev tildelt 18 måneders karantæne med tilbagevirkende kraft, så han atter kan være på cyklen og i konkurrence igen i marts næste år.

Danskeren kaldte dommen for en skandale, og han overvejede at anke den, men det skete dog aldrig. Det betød derfor, at han gik glip af resten af cykelsæsonen og ikke mindst de olympiske lege i London, hvor han skulle have deltaget på det danske fire kilometer-hold.

Se mere:

Se også: Alex Rasmussen: Det er en skandaledom

Alex Ramussen blev helt som ventet samtidig fyret fra sit hold Garmin-Sharp, og han har siden karantæne-udstedelsen kun haft træning på cyklen at se frem til. Men nu er cykelsæsonen næsten overstået for i år, og danskeren kan så småt skimte et comeback.

I disse dage er han hjemme på Fyn, hvor cyklen også bliver benyttet i det råkolde danske efterårsvejr. De til tider sure træningstimer skal gøre ham klar til, at han atter kan deltage i konkurrence. Og det ser han frem til:

Se også:

Se også: Alex Rasmussen fyret efter dom

- Jeg glæder mig. Siden jeg fik min karantæne, har jeg været i Spanien, indtil sæsonen sluttede, og har trænet med de ryttere, der holder til dernede. Efterhånden er det begyndt at virke helt overskueligt, når jeg kan starte op igen den første marts næste år.

- Jeg glæder mig meget til at komme tilbage. Men det kommer selvfølgelig an på, hvilket hold jeg kan få kontrakt hos, lyder det fra danskeren, der normalt holder til i Girona i Spanien.

Tror du, at der er plads til dig cykelverdenen igen, eller er du bange for, at der ikke er plads til dig. At holdene er fyldt op eksempelvis?

- Jeg kan selvfølgelig ikke vide mig sikker. Jeg håber, Garmin har plads, ellers satser jeg på at få plads et andet sted. Jeg ved, at jeg har niveauet til at køre på World Touren, men det kommer selvfølgelig også an på penge.

Se mere:

Se også: Mørkøv om Alex' straf: Uværdigt!

Hvor meget har du haft kontakt til Garmin i forbindelse med din karantæne?

- Jeg har snakket med dem løbende, men de har ikke lovet mig noget. Men det virker til, at de er interesseret. Jeg er fortrøstningsfuld, og jeg vil gerne tilbage til Garmin.

Du kunne ikke finde på at gå et niveau ned og køre for nogle af de mindre danske hold f.eks?

- Det hedder World Tour for mig. Det er der, mine ambitioner er. Hvis man først går et niveau ned og skal starte forfra igen, så kan der gå lang tid med det. Så vil jeg hellere køre gratis på det øverste niveau.

Da du fik din karantæne og dermed stod uden løn, sagde du, at du så måske måtte begynde at samle på flasker for at få det til at løbe rundt. Hvordan har du egentlig klaret dig uden indtægt?

Se mere:

Se også: Alex: Nu må jeg ud at samle flasker

- Jeg har ikke brugt nogen penge. Altså, jeg har levet for et minimum de sidste par måneder. Men det er nu ikke fordi, at jeg er på røven. Det har ikke været noget problem at klare mig. Men jeg ser da frem til atter at tjene penge.

Hvordan har du haft det, efter du fik din karantæne?

- Det har været bittert at se de andre fræse rundt. Men det var især bittert omkring OL. Jeg var jo af sted med banelandsholdet, forberedte mig til det og glædede mig rigtig meget til det. Så det var selvfølgelig meget surt at gå glip af, og det var den værste måned for mig. Men efterhånden lysnede det, og nu ser jeg frem mod den nye sæson.

En ny sæson, som Alex Rasmussen håber, han kan skyde igang med et brag og en prologsejr. Meget gerne i Garmin-Sharps holddragt.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen