Storhold jagter dansk mester

Sebastian Lander underskriver i denne weekend en kontrakt med et professionelt hold - gerne som U23-verdensmester

Karrierens største triumf, DM-titlen i juni måned, er en af årsagerne til Landers kommende professionelle eventyr (Arkivfoto: Anders Brohus)
Karrierens største triumf, DM-titlen i juni måned, er en af årsagerne til Landers kommende professionelle eventyr (Arkivfoto: Anders Brohus)

Sebastian Landers næsten livslange drøm er ved at gå i opfyldelse. Den danske mester –både U23 og elite –bliver professionel i næste sæson. For de store hold har omsider fået øje på det danske talent og har ved det igangværende VM sværmet om den unge rytter og lokket med en kontrakt.

Det amerikanske storhold BMC har holdt møde med den danske mester, og de to holdbosser John Lelangue og Jim Ochowicz ville vide mere om den rytter, der kunne slå alle de danske udlandsprofessionelle ved DM i juni. De ville høre om hans ambitioner, forventninger, planer.

To kontrakter liggende
– Og jeg ville da også gerne høre, hvad de havde at sige. BMC er et stort hold, så det er da interessant, siger Lander og afslører, at han i denne weekend beslutter sig for, hvem han vil køre for næste år.

– Jeg har to kontrakter liggende klar. Det gælder bare om at vælge en af dem. Det gør jeg efter løbet, siger han og hentyder til dagens VM-linjeløb for U23-ryttere.

Han er kaptajn på det danske hold, der ud over ham består af Kristian Haugaard, Michael Valgren, Asbjørn Kragh-Andersen og Magnus Cort.

Se mere:

Se også: Cykel-storhold flirter med dansk mester - om et år

– Selv om der er mange spekulationer om fremtiden, så er jeg 100 procent klar til løbet. Det er alt det andet, der ikke er helt på plads, siger Sebastian Lander.

– VM-ruten ligger godt til mig. Jeg kunne godt have ønsket mig en teknisk lidt sværere rute, men den passer mig fint. Jeg har forberedt mig godt, og vi tror på, at vi kan lave et godt resultat.

Meget, meget glad
Sikkert er det kun, at han bliver professionel, uanset hvad der sker i løbet. Måske bliver det BMC, men også Omega Pharma-Quick Step, Vacansoleil, Team Sky og Argos-Shimano er på banen.

– Jeg er meget, meget lettet og rigtig nervøs. Det er et kæmpe skridt og et meget svært skridt at tage. Men det er, hvad jeg altid har villet, og nu bliver det virkelighed.

Se mere:

Se også: 21-årig sensationel vinder af DM i cykling

– Det gør mig meget, meget glad at tænke på, siger Sebastian Lander.

U23-linjeløbet skydes i gang klokken 9 lørdag.

Læs også: Se også: Riis: Dem kigger jeg på Riis: Dem kigger jeg på

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen