Fuglsang: Vi kører alle for at vinde

Matti Breschel er på papiret den, der skal køres for i søndagens VM-løb, men Jakob Fuglsang holder sig ikke tilbage, hvis han øjner en chance

Alle danskere melder om gode ben (Foto: Thomas Sjørup)
Alle danskere melder om gode ben (Foto: Thomas Sjørup)

VALKENBURG (ekstrabladet.dk): Tunge forventninger hviler søndag på Matti Breschels skuldre, når landevejsløbet ved VM i Holland skydes i gang. To gange er den 28-årige klassikerrytter kørt på podiet ved VM, og det er ham, de fleste peger på, når talen falder på chancen for dansk guld i år.

Men også Jakob Fuglsang og Chris Anker Sørensen, der er de øvrige ryttere på det lille danske hold, har kvaliteter til at vinde løbet, og Fuglsang har tænkt sig at gribe chancen, hvis den viser sig.

- Jeg kører af sted, hvis jeg kan mærke, at jeg har noget i benene – også selv om Matti siger, at han har superben, siger Jakob Fuglsang med et grin.

Se mere:

Se også: Matti Breschel: Ingen regner med os

- Men hvis Matti sidder der de sidste to kilometer, så er det ham, vi kører for, for han er hurtigst i en spurt.

- Personligt føler jeg mig godt kørende, og jeg har trænet i bund op til VM, så hvis jeg rammer dagen, kan jeg godt lave et stort resultat. Spørgsmålet for mig er nok, om 267 kilometer er for meget, siger Fuglsang, som formentlig skal af sted i udbrud som en del af en lille gruppe og holde det jagtende felt bag sig helt til stregen, hvis han skal gøre sig håb om at vinde en VM-medalje.

Han kørte i onsdags en ikke videre imponerende enkeltstart ved VM, hvor han blev nummer 37 i modsætning til sidste år i København, hvor han blev nummer 10. Selv er han dog ikke alarmeret, idet hans watt-måler afslørede, at han faktisk leverede en kraftudladning over gennemsnit.

Se mere:

Se også: Landstræner: VM ikke hårdt nok

- Det viser, at formen slet ikke er dårlig, siger Fuglsang, der i VM-løbet frygter vinden mere end de stigninger, der er indlagt på ruten. Cauberg-stigningen i Valkenburg skal overvindes 10 gange.

- Problemet er, at der hele ugen har stået en strid vind ind over Cauberg, og den rammer rytterne lige i snotten, når de når toppen, siger Fuglsang.

- Jeg tror, at det kan gøre det svært at slå et hul til feltet og komme af sted, siger den 28-årige rytter.

Han kører i denne sæson for RadioShack, men skifter fra nytår til det kasakhiske Astana-mandskab på en treårig kontrakt.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen