Matti Breschel: Ingen regner med os

Det danske VM-håb har før vist højt niveau ved VM, og håber de store cykelnationer undervurderer de danske VM-ryttere

Matti Breschel og Jakob Fuglsang er to af de tre danske VM-ryttere på søndag (Foto: Thomas Sjørup)
Matti Breschel og Jakob Fuglsang er to af de tre danske VM-ryttere på søndag (Foto: Thomas Sjørup)

Matti Breschel stiller til start ved VM-linjeløbet på søndag som Danmarks måske bedste bud på succes ved herreelitens mesterskab. Efter en Vuelta a España, hvorfra den kommende Saxo Bank-Tinkoff Bank-rytter kom ud som en træt og smadret herre, og siden da har slappet af, er danskeren i disse dage igennem et intensivt træningsprogram efter en scooter for at komme i VM-form. Det fortalte han ekstrabladet.dk tidligere på ugen.

Han er manden, som cykel-Danmark især sætter deres lid til på søndag, men med Chris Anker Sørensen, Jakob Fuglsang og altså Matti Breschel er der kun tre danskere til start på startstregen i Limburg-regionen på søndag, og det kan gøre det vanskeligt at få dansk succes.

Se også:

Se også: Breschel får VM-hjælp af Anker og Fuglsang

Ingen af de tre er på forhånd den soleklare kaptajn på landsholdet. De får alle lov at køre deres chance, fortæller Matti Breschel.

- Vi kører alle tre vores egen chance til at starte med, og så må vi se, hvordan det udvikler sig. Vi er gode til at kommunikere med hinanden, og hvis én har dårlige ben, så er han klar til at ofre sig for de andre to.

I er kun tre mand afsted, og det er jo ikke optimalt for jer. Ser du alligevel nogen fordele ved, at I kun er tre mand afsted?

- Vi har det, vi har. Man kan sige, at lige meget hvad så er der ingen af de andre nationer, der regner med, at vi kommer til at skabe cykelløbet og vil tage ansvaret. Så det kan være en fordel for os. De regner os ikke for noget, og når de lægger taktik dagen inden løbet, så er det næppe Danmark, de snakker om. Så vi må lukrere lidt på de store nationer, og så vil jeg forsøge at gemme mig lidt.

- Chris (Anker Sørensen, red.) og Jakob (Fuglsang, red.) de vil formentlig forsøge et par omgange, inden det bliver afgjort. Chris kører sindssygt aggressivt, det så vi jo senest i løbene i Canada, og han vil forsøge tidligt. Det er nok ikke ham, de andre nationer vil have mest fokus på, fortæller Matti Breschel til ekstrabladet.dk.

Se mere:

Se også: Chris Anker kan overraske på VM-ruten

Du har næsten en tradition for at køre godt ved VM, hvordan kan det være, at du altid får stukket din danske snude frem ved mesterskaberne?

- Det er svært at sige, men jeg kører meget på instinket. Nu er vi jo sidst på sæsonen, og folk er udbrændte. Men for mig er VM specielt, og jeg er altid super-motiveret. Man repræsenterer Danmark og de rød-hvide farver giver en tand ekstra for mig.

- Jeg kender opskriften på succes, men jeg har da også kørt VM før, hvor det ikke er gået særlig godt. Men jeg har været god til at passe på mig selv og køre fornuftigt. Det gælder om ikke at panikke, og så må jeg lukrere på min spurt.

Danmark har ført gjort det godt til VM, selvom de kun har haft få ryttere med, og derfor må man ikke undervurdere de rød-hvide chancer for succes på søndag. Matti Breschel har da også ambitioner forud for løbet.

Se også:

Se også: Lars Bonde trods sløj VM-høst: Fantastisk

- Vi har jo fået et par medaljer indenfor de sidste par år (Matti vandt bronze i Varese i 2008 og sølv i Melbourne 2010, red.) Så ambitionerne er høje generelt. Ingen regnede med bronze i Varese. Og heller ikke sølv i Melbourne. Men vi har været gode til at køre sammen som hold. Så ambitionen er vel guld. Om det er realistisk, ved jeg ikke. Men vi har endnu ikk snakket om, hvad succeskritieriet er.

Matte peger på belgieren Philippe Gilbert som den store favorit til sejren, men også de to spaniere Joaquin Rodriguez og Alejandro Valverde vil lege med, og så har han en fidus til at italierne med Vincenzo Nibali og Moreno Moser som deres bedste bud vil forsøge at gøre VM-løbet så hårdt som muligt.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen