Cavendish: Jeg vil væk fra Team Sky

Verdensmesteren i cykling vil ikke længere køre på hold med Bradley Wiggins

Mark Cavendish gider ikke Team Sky mere. (Foto: Thomas Sjørup)
Mark Cavendish gider ikke Team Sky mere. (Foto: Thomas Sjørup)

Mark Cavendish er et af de allerstørste navne i cykelsporten, og han fortæller nu åbent, at han gerne vil væk fra det britiske cykelhold Team Sky - og helst gerne med det samme.

Men Mark Cavendish kommer dog næppe til at gå arbejdsløs i meget mere end fire-fem sekunder, og et af de hold, der kommer til at stå helt forrest i køen efter hans underskrift, er Omega-Pharma-Quickstep, der har danske Brian Holm som sportsdirektør.

Holm og Cavendish har opbygget et meget tæt forhold gennem årene på HTC-Highroad, og koblingen mellem de to er derfor oplagt.

Læs også:

Se også: Sikker Contador: Jeg har vundet Vueltaen

Grunden til at Cavendish vil væk fra Sky er simpel:

- At vinde den gule trøje (i Tour de France, red.) er det største i cykling, og det ville være forkert af mig ikke at ønske, at et hold og firma, jeg elsker, ikke skulle gå efter den.

- Men det låser selvfølgelig mig, og det jeg kan gøre som professionel cykelrytter. Min ambition er at vinde så mange etaper i Tour de France som muligt, og jeg vil gerne køre på et hold, hvor jeg kan gå efter det, siger Cavendish i et åbent interview med Sunday Telegraph.

Se mere:

Se også: Saxo-boss: Hvem siger Team Rynkeby nu?

Det britiske Team Sky havde ambitioner om at køre efter den samlede sejr i Tour de France for Bradley Wiggins og etapesejre og den grønne pointtrøje til Cavendish, men sprinterambitionerne lykkedes ikke.

- Jeg har været meget glad for at være hos Sky, det er de gutter, jeg er vokset op i cykelsporten med. Men men jeg er i en situation, hvor jeg er lidt fortabt.

- Jeg håber, at vi kan skilles på gode vilkår. Jeg vil ikke stille mig i vejen for Sky, og jeg håber, at Sky ikke stiller sig i vejen for mig, lyder det fra verdensmesteren.

Cavendish og Sky har papir på hinanden to år endnu, men målet for Cavendish er, at parterne kan skilles uden at et nyt hold skal betale compensation for overgangen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen