21-årig sensationel vinder af DM i cykling

U23-mesteren Sebastian Lander vinder overraskende seniorernes DM i landevejscykling

21-årige Sebastian Lander tog fusen på hele den danske cykelelite. (Foto: Thomas Sjørup)
21-årige Sebastian Lander tog fusen på hele den danske cykelelite. (Foto: Thomas Sjørup)

Den blot 21-årige Sebastian Lander leverede en kæmpe overraskelse ved DM i landevejscykling, da han søndag vandt mændenes linjeløb.

Den regerende danske U23-mester kronede en flot arbejdsdag i jysk møgvejr med at vinde spurtduellen med holdkammeraten Andre Steensen fra Glud & Marstrand og den forsvarende mester Nicki Sørensen fra Team Saxo Bank.

På trods af, at Lander det meste af dagen havde ligget i udbrud og havde brugt mange kræfter, slog han alle de etablerede stjerner og brød det monopol, som Team Saxo Bank ellers nærmest har haft på DM-titlen.

Det var på forhånd spået, at det med to stejle bakker på rundstrækningen ville blive det hårdeste DM-løb i mange år.

Og udfordringen blev ikke mindre af, at det dagen igennem regnede kraftigt over Hammel og omegn.

Det gjorde ikke kun sigtbarheden dårligere, men også rytterne koldere og risikoen for punkteringer større.

Læs også:

Se også: Lander tog første stik i Post Cup

Derfor formede løbet sig også som et langt og benhårdt udskilningsløb, hvor de svageste ryttere blev sorteret fra, efterhånden som løbet skred frem.

Med omkring 60 kilometer tilbage var der kun cirka 20 ryttere tilbage i den gruppe, der skulle afgøre løbet imellem sig, og bortset fra Michael Rasmussen og Matti Breschel var alle forhåndsfavoritterne fortsat med i kampen om guldet.

Det var den nykårede enkeltstartsmester Jakob Fuglsang fra Radioshack, der sørgede for det afgørende ryk, da han slap af sted med Glud & Marstrand-rytterne Sebastian Lander og Andre Steensen samt den forsvarende mester, Nicki Sørensen fra Team Saxo Bank.

En trio bestående af blandt andre den lokale helt Chris Anker Sørensen forsøgte at nå op til de førende, men forehavendet mislykkedes.

Samtidig måtte Fuglsang også slippe i front. Dermed skulle de tre øvrige udbrydere afgøre podiepladserne mellem sig, og det viste sig altså, at Lander var stærkest i den afsluttende spurt.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen