Matti kunne ikke følge Gilbert

Den belgiske cykelstjerne Philippe Gilbert vandt sin anden etapesejr i Vuelta a España efter en lang slutspurt - Contador mister tid

Philippe Gilbert var stærkest i afslutningen af dagens etape i Vueltaen. (Arkivfoto: AP/Manu Fernandez)
Philippe Gilbert var stærkest i afslutningen af dagens etape i Vueltaen. (Arkivfoto: AP/Manu Fernandez)

Philippe Gilbert nappede sin anden sejr i årets udgave Vuelta a España, da den belgiske cykelstjerne var stærkest på 19. etape.

Med en kilometer tilbage trådte Gilbert fra samtlige konkurrenter, og ingen kunne følge ham på den let stigende opløbsstrækning. Rabobank-danskeren Matti Breschel var også med helt fremme, men Breschel sluttede uden for top-10.

Gilbert var i 2011 den mest vindende rytter på World Touren med 18 sejre, men 2012 har ikke budt på samme succes. BMC-rytteren måtte således vente helt frem til august på sin første sejr i 2012, som faldt på Vueltaens niende etape.

Læs også:

Se også: Breschel tæt på etapesejr

Fredagens 178 kilometer blev præget af et langt tomandsudbrud med deltagelse af Aitor Galdos (Caja Rural) and Jose Vicente Toribio (Andalucia).

Med 20 kilometer til mål blev duoen indhentet, og favoritterne begyndte at røre på sig. Matti Breschel lurede længe på sin chance helt forrest i feltet, men danskeren havde ikke taget højde for Philippe Gilbert.

Da først Gilbert trådte til måtte Breschel slippe, og selv om belgierens spurt foregik over en lille kilometer, så kunne ingen røre ham. Tættest på kom Alejandro Valverde, der blev toer.

Læs også:

Se også: Matti på vej mod VM-form

Selv om Valverde hentede nogle sekunder på Saxo Bank-Tinkoff Banks kaptajn Alberto Contador, så ligner Contador fortsat en sikker vinder, når Vueltaen slutter på søndag.

Contador fører således klassementet med en afstand på 1.35 minutter til Valverde på andenpladsen.

- Det handlede mest af alt om sikkerhed på dagens etape, hvor finalen var borderline-farlig og teknisk meget krævende, og da der var splittelse på målstregen, tabte vi tre sekunder. Men det bliver ikke afgørende for os. Han fører med stor margin, og jeg tror 100 procent på, at Alberto kører sejren hjem i morgen.

- Vi bliver bare nødt til at fokusere på det arbejde, der skal gøres, og ikke tro, at sejren er hjemme, før vi vitterligt står med trofæet. Nogle ryttere er bare født til at vinde, og Alberto er en af dem. Han er blevet stærkere og stærkere igennem løbet, og han slipper ikke sit tag nu, siger sportsdirektør Bradley McGee.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen