Cykelboss: Fortæl sandheden, Weltz

Garmin-Sharps team-chef opfordrer sin danske sportsdirektør til at indrømme, hvad han lavede på US Postal i 90'erne

Weltz' chef er ikke sikker på, at Weltz fortæller hele sandheden (Foto: Claus Bonnerup)
Weltz' chef er ikke sikker på, at Weltz fortæller hele sandheden (Foto: Claus Bonnerup)

Tyler Hamiltons bog 'The Secret Race' er i gang med at ryste cykelverdenen, hvor den tidligere cykelrytter, der var top-dopet gennem det meste af sin karriere, beretter om sine mange oplevelser med doping.

Amerikanerens bog er især en bredside mod Lance Armstrong, men også Bjarne Riis får ørerne i maskinen, ligesom også den tidligere US Postal-sportsdirektør Johnny Weltx bliver beskyldt for at være dopingkurér i sin tid på det hedengange amerikanske mandskab.

Se også:

Se også: Hamilton: Weltz var epo-kurer

Weltz selv benægter Hamiltons beskyldninger, men det har hans teamboss, Jonathan Vaughters, svært ved at tro på. Det fortæller han til sporten.dk.

- Jeg tror ikke, han har været så ærlig og åben, som han kunne have været.

- Det er svært for mig at sige, hvad Johnny Weltz har gjort eller ikke gjort, men jeg var selv en del af US Postal-holdet på det tidspunkt, og jeg ved, hvad der foregik. Jeg tror, det ville være bedre, hvis Johnny bare sagde 'okay, det skete i 1997, og jeg er ked af det, men det er mange, mange år siden, og meget har ændret sig siden da.' Jeg synes, det er uheldigt, at han svarer på spørgsmålet ved at sige, at han aldrig har gjort det hverken på US Postal eller andre steder, siger Vaugthers til sporten.dk.

Se mere:

Se også: Chokeret Weltz: Helt absurd

Bossen fortæller, at Weltz job ikke er i fare, hvis danskeren tilstår at have medvirket til den ulovlige doping.

Den amerikanske cykelboss har selv indrømmet at have været dopet i sin egen professionelle cykelkarriere, men står nu i spidsen for Garmin-Sharp, som er kendt for at have en af de strengeste dopingpolitikker i cykelverdenen.

Ganske kontroversielt så skrev Vaughters desuden i går på et offentligt debatforum på hjemmesiden Cyclingnews.com, at rytterne Christian Vande Velde, Tom Danielson og David Zabriskie - der alle er på kontrakt hos Garmin-Sharp - tidligere har benyttet sig af doping.

De tre ryttere har ikke selv bekræftet et doping-misbrug.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen