Spyt ud, Bjarne!

Jörg Jaksches og Tyler Hamiltons historier bør få Bjarne Riis til at fortælle lidt mere detaljeret end bare at lukke i, mener Ekstra Bladets sportschef

DET ER JO EN gylden sandhed for enhver cykelrytter: I de stejle bjerge kan du ikke gemme dig.

Det burde Bjarne Riis også lære af – og komme med en langt mere fyldestgørende forklaring på Tyler Hamiltons voldsomme beskyldninger om Bjarne Riis som dukkeføreren i holdets dopingmisbrug.

Selvfølgelig skal Riis-lejren have mulighed for at læse beskyldningerne, men derefter skal svaret falde – og lidt hårdt trukket op bør det jo være en indrømmelse eller et sagsanlæg mod Hamilton for bagvaskelse.

INDTIL VIDERE GEMMER Riis sig bag et par yderst kortfattede citater, der egentlig bare fortæller, at han aldrig har mødt dopinglægen Fuentes. Citater, der, hvis man tolker dem, egentlig ikke afviser, at Bjarne Riis uden problemer kunne have stukket Tyler Hamilton en lap med Fuentes’ telefonnummer.

Se også: Riis: Jeg kender ikke Fuentes Se også: Riis: Jeg kender ikke Fuentes

HVEM SKAL MAN så tro på? Svindler I eller II? Hverken Riis eller Hamilton har en troværdighed, når det kommer til doping, der er meget højere end brugtbilsforhandlere.


Umiddelbart er det bare svært at forestille sig, hvilke motiver Hamilton har for at opfinde en historie om Bjarne Riis. Er det udsigten til et svimlende bogsalg i Danmark? Næppe.

FORKLARINGEN FRA Hamilton er oven i købet så detaljeret, at skulle det vise sig at være det pure opspind, så er det temmelig fantasifuldt.

I dagens avis kan Ekstra Bladet så fortælle, at en anden tidligere Riis-rytter, nemlig Jörg Jackshe, i store træk støtter Hamiltons opfattelse af Riis.

Blandt andet med udtalelsen om, at Fuentes undrede sig over, at Jackshe af CSC-ledelsen ikke var blevet sendt på dopingkur allerede året forinden!

Altså en klar indikation af, at CSC-ledelsen med Bjarne Riis som überboss, udmærket vidste, hvem Fuentes var, hvad han lavede og måske endda havde et samarbejde med.

SAMMEN MED Tyler Hamiltons kindhest til Bjarne Riis kunne det unægtelig tegne et billede af en udbredt dopingkultur på et hold, hvor mindst fire ryttere har haft en forbindelse til Eufemiano Fuentes.

Så kan man jo spørge sig selv, om ikke Bjarne Riis med dopingindrømmelserne i 2007 og indførelsen af en klar antidopingpolitik dengang trak en klar streg i sandet?

Læs også: Se også: Weltz: Du må forklare dig Riis

Svaret: Ikke hvis beskyldningerne fra Tyler Hamilton holder vand. Så er hykleriet totalt.

NU KAN DET jo være, at det er Bjarne Riis, der har det reneste mel i posen i denne sag. Måske kender han ikke Fuentes. Måske har han aldrig mødt ham.

Under alle omstændigheder peger gearskifteren nu på Riis, og det er den danske teamboss, der bør ryste op med en forklaring. Sagen dør nemlig ikke, fordi Riis-lejren har valgt tavsheden.

CYKLINGEN ER desværre stadig løgnernes legeplads, og Bjarne Riis kunne – som Contador i årets Vuelta – gå til angreb.

Det kræver selvfølgelig, at man har rent blod i årerne...

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen