Contador et sekund fra førertrøjen

Spansk gyser: Det lykkedes Rodriquez at forsvare førertrøjen på enkeltstarten af Vueltaen. Forspringet er nu kun på et sekund

Alberto Contador var næsthurtigste rytter på dagens enkeltstart. (Arkivfoto: AP/Alvaro Barrientos)
Alberto Contador var næsthurtigste rytter på dagens enkeltstart. (Arkivfoto: AP/Alvaro Barrientos)

Det lykkedes lige akkurat ikke for den spanske cykelrytter Alberto Contador at overtage førstepladsen på onsdagens enkeltstart i etapeløbet Vuelta a Espana.

Stjernerytteren fra Bjarne Riis' hold Team Saxo Bank-Tinkoff Bank kørte ellers en god etape, hvor han sluttede på andenpladsen og distancerede sin formentlig værste konkurrent til den samlede sejr, briten Chris Froome med 22 sekunder.

Men løbets førende rytter, Joaquim Rodriguez, forsvarede førertrøjen på fornem vis og holder fortsat sin spanske landsmand bag sig i den samlede stilling.

Det var dog på et hængende hår, for da Rodriguez med sine sidste kræfter havde kæmpet sig gennem gaderne i Pontevedra, havde han kørt 59 sekunder langsommere end Contador. Dermed er forspringet barberet ned til blot et sekund.

Læs også:

Se også: Contador: Flere kan tage førertrøjen onsdag

Enkeltstarten blev ganske suverænt vundet af svenske Fredrik Kessiakoff fra Astana-holdet.

Manden, der havde bjergtrøjen i flere dage i sommerens Tour de France, viste andre sider af sit talent, og var med tiden 52.36 minutter for de 39,4 kilometer 17 sekunder bedre end Contador og 39 sekunder hurtigere end Froome.

I det samlede regnskab spiller Kessiakoff på 45.-pladsen dog ingen rolle.

Med mindre der sker helt uforudsete ting, skal vinderen af Vuelta a Espana findes mellem nummer to, tre og fire på onsdagen etape, Contador, Froome og Alejandro Valverde og så naturligvis den førende Joaquim Rodriquez, der sluttede på syvendepladsen.

Løbet fortsætter torsdag med en 190,5 kilometer lang etape til Mirador de Érazo.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen