Kommissær afviser Kyllingen

Det var i reglernes gode ånd at sætte lighedstegn mellem 3,0 og 3,4 kilometer på første etape af Post Danmark Rundt, siger jury-præsident Hervé Brocque

Michael Rasmussen får ikke medhold. (Foto: René Schütze)
Michael Rasmussen får ikke medhold. (Foto: René Schütze)

AARHUS (ekstrabladet.dk): Der er ingen forskel på 3,0 og 3,4 kilometer. I det mindste ikke, når man er præsident for juryen i Post Danmark Rundt.

Hervé Brocque hedder han. Han er fra Frankrig og er udsendt af den internationale cykleunion UCI for at håndhæve unions ganske mange regler. En af dem slår fast, at ryttere, der rammes af uheld inden for de sidste tre kilometer af et landevejsløb, skal have deres tidstab annulleret.

Præsidenten og jurymedlemmerne Martin Bruin og Michael Robb besluttede efter første etape, at der ikke er forskel på 3,0 og 3,4 kilometer, hvorfor 85-90 ryttere, der blev bremset af et massestyrt, fik samme tid som supersprinteren André Greipel.

Se også: Kyllingen raser: Det er en skandale Se også: Kyllingens tysker jagter kontrakt

- Hvad med den gode ånd i forhold til de ryttere, der havde kæmpet hårdt for at sidde forrest i feltet og undgik at styrte?

- Vi har ikke fået klager fra nogen, og vi mener, at vores beslutning er en god beslutning. Feltet var som sagt fuldstændigt samlet, da styrtet skete. For os er det ikke et problem. Der var intet hul i feltet, og derfor får alle samme tid.

- Reglerne siger tre kilometer, men I har besluttet, at 3,0 og 3,4 er det samme. Hvad med seks kilometer? Måske syv? Hvilken regel gælder i dag?

- Det er helt individuelt. I går var i går, og i dag er i dag. Man kan ikke generalisere og sige, at sådan vil det være hver eneste dag. Det er juryens opgave at træffe en beslutning, når sådanne situationer opstår, og det gjorde vi, sagde Hervé Brocque.

I øvrigt er der i vide kredse enighed om, at onsdagens styrt skete 3,5 kilometer fra mål, men juryen opererer altså med 3,4 kilometer.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen