Medie: Fire Tour-stjerner indrømmer doping

Ifølge hollandsk avis indrømmer fire topryttere doping - men får lov til at vente med at afsone karantænerne

George Hincapie er blot en af de fire ryttere, der angiveligt har indrømmet doping. (Foto AP/Marcio Lopez Sanchez)
George Hincapie er blot en af de fire ryttere, der angiveligt har indrømmet doping. (Foto AP/Marcio Lopez Sanchez)

Lige nu kører George Hincapie, Levi Leipheimer, David Zabriskie og Christian Vande Velde alle med i Tour de France, selv om de har indrømmet doping i forbindelse med den store Lance Armstrong-sag.

Det fortæller den hollandske avis Telegraaf, der samtidig fortæller, at rytterne på bemærkelsesværdig vis får lov til at vente med afsone deres karantæner til efter årets helt store løb - Tour de France og Vuelta a Espana.

Den hollandske avis skriver, at de fire ryttere, der alle har en fortid på hold med Lance Armstrong, har erkendt doping under de vidneudsagn, de har afgivet i forbindelse med sagen mod Lance Armstrong.

Af samme grund mener avisen at vide, at de fire ryttere ikke længere er en del af den amerikanske OL-delegations hold, der sætter kurs mod OL og London senere i juli.

Rytterne kan ifølge avisen se frem til hver en karantæne på seks måneder i kølvandet på deres dopingindrømmelser, men de har på bemærkelsesværdig vis fået lov at vente med at afsone karantænerne til efter Tour de France og det efterfølgende Vuelta a Espana.

Denne noget specielle ordning har det amerikanske antidopingagentur (Usada) sørget for, skriver den hollandske avis.

Det er ifølge avisen uvist, om Jonathan Vaughters, der i dag er chef på Garmin-Sharp-mandskabet, også skal straffes.

Vaughters er manden, der indtil onsdag var chef for cykelrytteren Alex Rasmussen, der blev fyret fra holdet på grund af den karantæne, han onsdag blev idømt af den internationale sportsdomstol (CAS) for at sjuske med sine whereaboutsoplysninger.

Onsdag i Tour-cirkusset slog Vaughters i den anledning fast, at man ikke kan være en del af Garmin-holdet, hvis man er indblandet i en dopingforseelse. Uanset om det skyldes sjusk. Derfor blev Rasmussen fyret, og Vaughters sagde efterfølgende:

- Vi har en meget striks politik, hvad den slags angår.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen