Michael Rasmussen overvejede selvmord

Den danske cykelrytter var tæt på at begå selvmord, da han blev hevet ud af Tour de France for seks år siden, fortælelr han i interview med DR

Foto: Claus Bonnerup
Foto: Claus Bonnerup

Da Michael Rasmussen i 2007 som dopingmistænkt blev hevet ud af Tour de France af sit Rabobank-mandskab efter at have vundet en stor etape på Col d'Aubisque, var den danske cykelrytter så langt ude, at han flere gange overvejede selvmord, fortæller han i et interview med DR Nyhederne.

Se også: Kyllingen ville dope sig med sin fars blod

Intervieet bliver bragt i 21 Søndag i aften, men allerede nu kan der læses flere uddrag fra interviewet på DR's hjemmeside - bl.a. om selvmordstankerne:

- Klokken lidt over 18 stod jeg på toppen af Col d'Aubisque og havde vundet kongeetapen i Tour de France og førte med over tre minutter. Fire timer senere blev jeg kørt væk i ly af mørket i en neutral bil, siger han bl.a. og fortæller, at han overvejede, hvor let det ville være at gribe fat i rattet og styre bilen ind i en modkørende lastbil - men at han undlod, fordi han ikke ville tage chaufføren med i døden.

Se også: Giro-vinder efter Kyllinge-bog: Jeg brugte epo

Men alene på et hotelværelse vendte selvmordstankerne tilbage.

- Jeg leder hele hotelværelset igennem. Tjekker hvert eneste vindue og gardinstang for at finde et reb, jeg kan hænge mig i, fortæller Michael Rasmussen, der endvidere beretter, at han senere på et fly hjem mod Verona sad og ønskede, at flyet skulle styrte ned.

Se også: Anklage: Kyllingens bog er blevet misbrugt

Michael Rasmussen udgiver mandag bogen 'Gul Feber', hvor han bl.a. fortæller om både sit eget og andre rytteres dopingmisbrug, og det er i den anledning, at han i aften gæster 21 Søndag og fortæller om indholdet af bogen.

Den vakte allerede tidligere på ugen opsigt, da BT kunne berette om dopinganklager i bogen mod både Bjarne Riis, Rolf Sørensen, Nicki Sørensen, Frank Høj og flere andre fra cykelsporten.

Se også: Kyllingen i hård dopinganklage mod Riis

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere