Hamburger: Riis og Anne Dorthe lagde os på is

Bjarne Riis kontaktede Bo Hamburgers kone med den kolde melding: - Du er godt klar over, at vi to aldrig mere kan snakke sammen!

(Foto: Mogens Flindt)
(Foto: Mogens Flindt)

Bjarne Riis er jo aldrig blevet testet positiv for brug af sandhedsserum, og hold-ejerens menneskelige kvaliteter lader åbenbart også en del tilbage at ønske.

Det mener i hvert fald Bo Hamburger, der i 2000 kom til Memory Card Jack & Jones, hvor Bjarne Riis i dén grad var ude i kulden på grund af den dopingstorm, han trods alle sine benægtelser var inde i på det tidspunkt.

Faktisk fik Bo Hamburger forbud mod at frekventere den blacklistede Riis, fortæller han i dagens udgave af Weekendavisen.

Se også: Bo Hamburger: Bjarne Riis vidste vi dopede os

Han fortæller, at han trodsede forbuddet og alligevel lod sig træne af Tour-vinderen fra 1996, og metoderne var ikke udelukkende knyttet til taktiske tips og tråd i pedalerne:

- Bjarne lægger op til mig, at jeg skal være så skarp som muligt, fortæller Hamburger i Weekendavisen.

Du er godt klar over, at vi to aldrig mere kan snakke sammen. Du ved, hvordan det er

- Jeg skulle gøre det, der skulle til, og være klar. Måske blev jeg lige skarp nok, siger Bo Hamburger, der ikke lægger skjul på, at Riis’ uld-i-mund snak naturligvis handlede om, at han skulle tage epo.

Se også: Michael Rasmussen håber på ren Tour-vinder

Uheldigvis bliver Bo Hamburger kaldt til test morgenen efter, han har krudtet sig.

- Testen bonede ud. Jeg ringede til Bjarne og sagde, at det ikke var så godt, fortæller Bo Hamburger, der efterfølgende blev totalt iset ned af Bjarne Riis. Selv Bjarne Riis’ kone, Anne Dorthe Tanderup, cuttede forbindelsen til Bo Hamburger og hans kone Sanne, fortæller fru Hamburger:

- Du er godt klar over, at vi to aldrig mere kan snakke sammen. Du ved, hvordan det er, fortæller Sanne om den afsluttende telefonsamtale med den ellers nærmest helligt helsekost-interesserede tidligere håndboldspiller.

Se også: Kyllingen: Der kommer altid en dopingregning

Bo Hamburger er mildest talt skuffet:

- Man kan kategorisk sige, at de gode på Bjarnes hold har han været bedste venner med. Men sker det, som jeg var udsat for, har han lagt total afstand til én. Så vidste han ikke noget. Rytterne havde også fået at vide, at de ikke måtte snakke med mig. De måtte ikke kontakte mig.

Det var åbenbart takken fra den mand, Bo Hamburger holdt kontakten med, da Bjarne Riis selv var i stormvejr kort tid forinden.

- Det husker jeg som noget af det hårdeste. Det var jeg sgu ked af, siger Bo Hamburger i Weekendavisen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere