Trods Tour-succes: Fuglsang bliver hjælperytter

Jakob Fuglsang får næppe mulighed for at køre sin egen chance i 2014. Han skal ofre sig for Vincenzo Nibali

(Foto: Jonas Olufson)
(Foto: Jonas Olufson)

Jakob Fuglsang får et 2014 i hjælperytterens rolle. Han skal agere hjælperytter for Vincenzo Nibali i Tour de France - og Giro d'Italia får han heller ikke.

Anderledes kan man ikke tolke Astana-manager Giuseppe Martinellis ord i forbindelse med cykelholdets første træningssamling forud for næste sæson.

Se også: Fuglsang: Jeg har intet lært af Kyllingen

- Det bliver et år, hvor han skal ofre sig. Han bliver nødt til at hjælpe Nibali 100 procent, siger Giuseppe Martinelli ifølge cyclingnews.com til den italienske avis Gazzetta dello Sport.

Den melding kommer næppe som nogen overraskelse for Jakob Fuglsang, som i nærmest hele 2013 har vidst, at Nibali ville satse på Tour de France i 2014.

Det er i virkeligheden værre, at Astana-ledelsen vil satse på nyindkøbet Michele Scarponi i Giro d'Italia. Den havde danskeren håbet at få lov at hænge sin hat på.

Se også: VM-vinder er årets cykelrytter

- Jeg håber, at jeg kan få lov at køre min egen chance i Giro d'Italia. Jeg vil tro, at Scarponi skal hjælpe Nibali i Tour de France, sagde Fuglsang til Ritzau i forbindelse med kåringen af årets cykelrytter tidligere i november.

Her havde han dog endnu ikke taget Astana-chefen under ed.

Se også: Fuglsangs hold henter italiensk profil

- Scarponi var først og fremmest hentet til at hjælpe Nibali i Touren. Men han er også en investering til Giro d'Italia, hvor han skal køre efter den lyserøde førertrøje, siger Giuseppe Martinelli.

Astana-holdet er for tiden samlet i Montecatini Terme i Toscana, og her får rytterne de første indblik i hvilke løb, holdets ledelse forventer at se dem køre i den kommende sæson.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere