Vanvids-fotograf: Derfor lagde jeg mig på vejen

Amatørfotografen Damien Vandamme har forklaret, hvorfor han lagde sig på vejen for at tage et billede af feltet under søndagens Gent-Wevelgem

Damin Vandamme i gang med at tage sit billede (Foto: FrontzoneSport/Cor Vos)
Damin Vandamme i gang med at tage sit billede (Foto: FrontzoneSport/Cor Vos)

Damien Vandamme er allerede blevet en legende. På godt og ondt.

I søndags lagde han sig nemlig ned på landevejen foran et buldrende cykelfelt i det belgiske cykelløb Gent-Wevelgem. For at tage et billede i en noget uvant vinkel. Det fangede en af de andre fotografer under løbet, og siden er billedet og historien løbet verden rundt.

Det samme er alle de billeder, der gør grin med, hvor Vandamme ellers kunne befinde sig for at tage billeder på den noget særprægede og hasarderede måde.

Se også: Amatørfotograf risikerer bøde for vanvidsfoto

Al opmærksomheden kommer dog noget bag på den belgiske amatørfotograf, der her forklarer, hvorfor han lagde sig på vejen for at tage billedet. Med fare for eget og rytteres velbefindende.

- Jeg ønskede at have rytterne i fokus og baggrunden med løvemonumentet og den britiske kirkegård (Berks Commonwealth War Graves Commission Cemetery Extension, red.), siger Damien Vandamme i belgiske medier.

- Ja, jeg er før blevet liggende på jorden. Det er min stil, når jeg tager billeder af sportsbegivenheder. Men har jeg sat mit eget liv i fare, eller nogle i feltet? Nej, det tror jeg ikke. Jeg forstår ikke balladen. Nogle gange tager en af mine venner lignende billeder fra rallyløb. Det har der aldrig været noget galt med. Jeg har aldrig følt, jeg var i fare. Rytterne passerede mig på fin afstand, og motorcyklerne susede forbi lidt tættere på, lyder det fra den frygtløse fotograf.

Damien Vandamme risikerer en bøde på 3.000 euro for episoden. Læs mere om det herunder, og se alle billederne, hvor der bliver gjort grin med ham.

Se også: Amatørfotograf risikerer bøde for vanvidsfoto

0 kommentarer
Vis kommentarer