Contador satte konkurrenterne til vægs

Tinkoff-Saxo-kaptajn Alberto Contador kørte solo over målstregen på første etape i Baskerlandet Rundt

Contador viste endnu engang, at han er i god form ved at vinde første etape i Baskerlandet Rundt. (Foto: AP/Laurent Rebours)
Contador viste endnu engang, at han er i god form ved at vinde første etape i Baskerlandet Rundt. (Foto: AP/Laurent Rebours)

Mandag blev der på ny sat en tyk streg under, at Alberto Contador er i storform.

Tinkoff-Saxo-kaptajnen satte nemlig alle konkurrenterne til vægs, da han kørte alene over målstregen på første etape af det spanske etapeløb Baskerlandet Rundt.

Se også: Styrt koster Matti Breschel deltagelse i Paris-Roubaix

Det skete, efter at han på den sidste stigning af den 153,4 km lange etape i og omkring Ordizia satte et angreb ind. Kategori 2-stigningen Alto de Gaintza er blot 2,3 km lang, men med en gennemsnitlig stigningsprocent på 13 er det kun de største specialister, der kunne være med i front.

Og her satte Contador landsmanden Alejandro Valverde (Movistar), der ellers var udset som favorit, med 15 sekunder på toppen af stigningen, og på de sidste 6,7 km til målstregen kunne Contador ikke hentes.

Han tog sejren med 14 sekunder ned til Valverde, mens Omega Pharma-Quick-Steps Michal Kwiatkowski tog sig af tredjepladsen et par sekunder foran forfølgergruppen.

Se også: Bjarne Riis: Mørkøv kan være en god mand i Touren

Anden etape tirsdag byder på fire kategoriserede stigninger med katagori 1-stigningen Alto de Lizaieta som den sidste. Derfra er der dog 50 km til mål, men stadig i et meget kuperet terræn.

Løbet byder på i alt seks etaper og slutter lørdag med en kuperet enkeltstart over 24 km.

0 kommentarer
Vis kommentarer