Armstrong afslører: Bruyneel hjalp mig

Lance Armstrong har afsløret bagmændene i sit dopingbrug i et hidtil hemmeligholdt vidneudsagn fra november

Lance Armstrong i sit berømte interview med Oprah Winfrey for godt et år siden. (Foto: AP)
Lance Armstrong i sit berømte interview med Oprah Winfrey for godt et år siden. (Foto: AP)

Lance Armstrong har nu bekræftet de bagmænd, som mange har formodet har hjulpet ham med sit brug af doping i den cykelkarriere, som gav syv sejre i Tour de France.

Den tidligere cykelstjerne, som nu har livstidskarantæne har blandt andre nævnt sin tidligere sportsdirektør Johan Bruyneel og lægerne Michele Ferrari, Luis Garcia del Moral og Pedro Celaya.

Hans vidneudsagn er afgivet skriftligt under ed i november i forbindelse med en retssag, som vedrører Armstrongs tidligere holdkammerat Floyd Landis. Vidneudsagnet kom frem onsdag, fordi avisen USA Today er kommet i besiddelse af det.

De tre føromtalte læger og træner Pepi Marti har hjulpet Lance Armstrong med doping, mens hans massør Emma O'Reilly, en mekaniker og et motorcykelbud bliver navngivet som personer, der også har leveret doping til amerikaneren i cykelløbene.

Se også: Armstrong-undersøgelse er klar inden for et årSe også: Dopingjæger vil afsløre yderligere 37 i Armstrong-sagen

Størsteparten af navnene har tidligere benægtet at være involveret eller overhovedet vidst noget om Armstrong og holdkammeraternes brug af doping.

Nægter direkte betaling
- Johan Bruyneel deltog i eller hjalp med brugen af doping, og kendte til det gennem samtaler og handlinger, hævder Armstrong i sit vidneudsagn.

Det har været hævdet af tidligere holdkammerater, at Lance Armstrong har betalt topfolk i den internationale cykelunion og måske andre til tavshed. Det benægter Armstrong at have gjort direkte.

I stedet lyder det således i vidneudsagnet:

- Ikke desto mindre har Lance Armstrong ved forskellige lejligheder givet fordele eller ydet bidrag til mange personer og organisationer. Nogle af dem kan have været vidende om, eller mistænkt Armstrongs brug af præstationsfremmende stoffer og ulovlige midler.

- Armstrong gav aldrig fordele eller bidrag med det formål at betale for at doping skulle forblive en hemmelighed, lyder det.

Lance Armstrong håber at få slettet sin livstidskarantæne, så han igen kan deltage i forskellige former for cykelløb og triatlon, men USA's antidopingorganisation fastholder, at det ikke kommer til at ske.

0 kommentarer
Vis kommentarer