Engelsk sprintkonge sejrer på ny i Tyrkiet

Supersprinteren Mark Cavendish har vundet de to første etaper af Tyrkiet Rundt

Mark Cavendish var også hurtigst på anden etape i Tyrkiet Rundt, som han også fører inden tirsdagens bjergetape. (Foto: AP/Fabio Ferrari)
Mark Cavendish var også hurtigst på anden etape i Tyrkiet Rundt, som han også fører inden tirsdagens bjergetape. (Foto: AP/Fabio Ferrari)

Den tidligere verdensmester i landevejscykling Mark Cavendish har ikke glemt, hvordan man sætter konkurrenterne af i en heftig slutspurt.

Mandag vandt den engelske Omega Pharma-Quick-Step-rytter sin anden etapesejr i træk i Tyrkiet Rundt, hvor feltet var ude på en 175 kilometer lang tur fra Alanya til Kemer.

Se også: Liége-vinder: Jeg havde faktisk ikke gode ben

Cavendish var hurtigst i en klassisk massespurt, hvor han slog italienerne Francesco Chicchi (Neri Sottoli) og Nicolo Bonifacio (Lampre) ganske klart.

Efter sejrene på de første to etaper af løbet kører Cavendish naturligvis rundt i førertrøjen. Men det kommer formentlig til at ændre sig efter tirsdagens tredje etape, der byder på to stigninger i kategori 1, hvilket mildt sagt ikke er den stærke afslutters domæne.

I stedet kommer det formentlig til at handle om at komme igennem så let som muligt, så han sparer kræfterne til kommende etaper.

Se også: Fuglsang og Astana fik for lidt ud af det i Liége

Omega Pharma-Quick-Step er mødt frem med et hold, der er skruet sammen til at hjælpe Cavendish i spurterne, og englænderen lurer på flere etapesejre i løbet af ugen.

Tyrkiet Rundt har i alt otte etaper og slutter i Istanbul på søndag.

0 kommentarer
Vis kommentarer