Raser efter Giro-kaos og sjaskvåde veje

Den britiske sprinter Ben Swift var alt andet end tilfreds med afslutningen på gårsdagens kaotiske Giro d'Italia-etape

Som dette billede fra gårsdagens spurt afslører, så var det ikke mange ryttere, der spurtede med om sejren. I baggrunden i grøn trøje ses gårsdagens nummer 5, Elia Viviani. Trods sin topplacering var han ikke i nærheden af sejren (Foto: AP)
Som dette billede fra gårsdagens spurt afslører, så var det ikke mange ryttere, der spurtede med om sejren. I baggrunden i grøn trøje ses gårsdagens nummer 5, Elia Viviani. Trods sin topplacering var han ikke i nærheden af sejren (Foto: AP)

Efter tre regnfyldte dage i Irland havde rytterne i årets Giro d'Italia glædet sig til at vende tilbage til Italien. Sol og tørre veje var forventningen, men der blev feltet slemt, slemt skuffet.

I stedet blev de mødt af et voldsomt regnvejr omkring Bari, der fuldstændig ødelagde tirsdagens etape. For vejene var simpelthen vanvittigt våde, og det blev snart besluttet, at rytterne ville køre i samlet flok ind mod omgangene i Bari, hvor der så ville blive kørt væddeløb.

Alt andet var simpelthen uansvarligt, mente rytterne. Derfor var der samlet trop og bred front, da feltet nåede Bari, og for at undgå alt for meget kaos inde på rundstrækningen i Bari, besluttede arrangørerne at give alle rytterne, der var samlet ind mod sidste omgang, samme tid, og derefter kunne de, der ville kæmpe om etapesejren fortsætte, mens alle andre kunne koncentrere sig om at komme helskindet i mål.

Se også: Franskmand vinder besynderlig Giro-etapeEt neutraliseret felt triller rundt i Bari (Foto: AP)
Et neutraliseret felt triller rundt i Bari (Foto: AP)


Og den beslutning glædede klassementsfolkene, der slap for at tage chancer på de spejlglatte veje i Bari.

Men sprinterne måtte sætte liv og lemmer på spil på den våde asfalt, og så snart der for alvor blev kørt væddeløb, gik det galt. Rytterne væltede simpelthen overalt på asfalten, der nærmest var forvandlet til sæbe, og en yderst decimeret gruppe på omkring ti ryttere formåede at holde sig nogenlund på cyklen, så de kunne spurte om sejren.

Én af dem, der aldrig blev en del af spurten, var britiske Ben Swift. Skys hurtige mand styrtede også inde på de afsluttende kilometer, og efter etapen var han fnysende arrig over, at sprinterne ikke slap for at køre under de vanvittige forhold.

- Det er pis og papir. Hvorfor skal alle sprinterne risikere det, men ikke klassements-rytterne? Tak, skriver den britiske sprinter både ironisk og irriteret på twitter.<br /><br /><p>I spurten var FDJ's Nacer Bouhanni hurtigst foran Trek Giacomo Nizzolo og Giant-Shimanos Tom Veelers.</p><p>Også de tre havde kæmpet en brav kamp for at holde sig på cyklen.</p><p>- Hvad kan jeg sige? Alle kunne se, at forholdene var forfærdelige. Spurten var nærmest ikke-eksisterende. Jeg kunne knap nok stå op i sadlen på de sidste 500 meter. Hver gang jeg prøvede at lette bagdelen, så skred min cykel. Måske var det min motorcross-fortid, der hjalp mig til at blive på cyklen, lød det fra Nizzolo, der derfor var glad for, at han trods alt blev toer i den meget decimerede spurt.</p><p>Tinkoff-Saxo slap med skrækken, og selvom holdets danske sportsdirektør Lars Michaelsen godt kan forstå dem, der gerne ville have haft et reelt væddeløb blandt alle feltets ryttere, mente han, at beslutningen om at neutralisere løbet var den rette.</p><p>- Når man ser, hvad der skete på sidste omgang, da rytterne kørte om sejren, kan man forstå, hvorfor vi må være forsigtige. Omkring 20 ryttere styrtede på en kort omgang, simpelthen fordi forholdene ikke var til at køre på cykel. Forestil jer, hvad der ville være sket, hvis vi havde kørt med fuld fart hele dagen, sagde Michaelsen efter etapen til holdets hjemmeside.</p>
1 af 2 Feltet var i samlet flok ind mod rundstrækningen omkring målbyen Bari (Foto: AP)
2 af 2 Som dette billede fra gårsdagens spurt afslører, så var det ikke mange ryttere, der spurtede med om sejren. I baggrunden i grøn trøje ses gårsdagens nummer 5, Elia Viviani. Trods sin topplacering var han ikke i nærheden af sejren (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer