Lars Bak: Jeg er klar til at få tæsk

Fem uger efter sit voldsomme styrt i GP La Marseillaise er Lars Bak klar til comeback. Han stiller op i etapeløbet Paris-Nice og forventer at få sin sag for efter et halvt år næsten uden væddeløb

Lars Bak under Tour de France sidste år. (Foto: Claus Bonnerup)
Lars Bak under Tour de France sidste år. (Foto: Claus Bonnerup)

I kraft af sin indbyggede, uopslidelige motor er Lars Bak som regel en af dem, der uddeler øretæver, når han sætter tempo i feltet. Men når han søndag gør comeback i etapeløbet Paris-Nice efter en skadespause, er han en af dem, der kan få svært ved at følge med.

- Jeg er indstillet på at få nogle tæsk, for Paris-Nice er et knaldhårdt løb, hvor alle er tændte. Det er sæsonens første World Tour-løb i Europa, og alle vil bare sidde i front, siger Lars Bak til Ekstra Bladet.

- Der bliver sgu kørt stærkt i Paris-Nice, og det er ikke et let løb at gøre comeback i. Men jeg har trænet godt, og grundformen er god, så jeg regner da med at gøre det fornuftigt.

I det seneste halve år har Bak kun kørt ét cykelløb, og det var GP La Marseillaise, som han styrtede i. Han landede tungt på sin venstre hånd, og længe var han bange for, at hans forår som sidste år ville blive ødelagt, og at han igen ville gå glip af de brutale brostensløb, som han elsker at køre.

Vil ikke stille op, hvis ikke jeg er klar
- Vi frygtede, at jeg havde brækket den der scaphoid-knogle (bådbenet, som sidder i håndleddet under tommelfingeren, red.), som så mange cykelryttere brækker, når de styrter. Men heldigvis var den ikke brækket, for så havde det taget meget længere tid at blive klar.

Læs også:

Se også: Specialskinne sender Bak på cyklen igen

- Nu er der gået fem uger, og jeg føler mig klar igen. Jeg kunne aldrig drømme om at stille op i et løb som Paris-Nice, hvis jeg ikke følte mig klar, siger Lars Bak, der ikke har de store personlige ambitioner i løbet ud over at få nogle vigtige løbskilometer i benene som optakt til forårets helt store mål, brostensløbet Paris-Roubaix.

- Paris-Nice er et løb, hvor der nogle dage bliver kørt sindssygt stærkt i to timer, hvorefter feltet så tager en pause. Så går det igen løs i to timer, og så er der stigningerne.

Læs også:

Se også: Øv-Bak: Brækker håndleddet i styrt

- Den slags træning kan man ikke lave på en home-trainer, for der har man ikke 200 af verdens bedste cykelryttere at køre imod, siger Lars Bak.

Paris-Roubaix er realistisk
- Derfor er det utroligt vigtigt, at jeg kan komme i gang nu. Paris-Roubaix køres 7. april, og der er ikke så forfærdeligt længe til, men jeg tror, at det er realistisk, at jeg kan stille til start i min bedste form.

Opskriften på topform i begyndelsen af april er at komme igennem Paris-Nice uden at være slidt totalt ned, fortæller Lars Bak. Han skal lægge alle kræfter i og gerne lave et godt resultat, men han vinder intet ved at presse sig selv helt ud over kanten.

- Kan jeg efter tre-fire dage mærke, at det skraber på, så er det bedst at lade mig falde tilbage. Paris-Nice er noget af det hårdeste, man kan lægge ud med efter en pause, så jeg skal passe på mig selv, siger Lars Bak.

Læs også:

Se også: USA sagsøger Lance Armstrong

- Jeg er optimist, men jeg er også realist. Som udgangspunkt skal jeg prøve at holde mig i feltet uden at splitte mig selv ad, men hvis chancen byder sig, så vil jeg da gerne med i et godt udbrud.

Paris-Nice begynder søndag og slutter en uge senere.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere