Rolf om uenige Tour-vindere: Opfør jer ordentligt

Holdkammeraterne Chris Froome og Bradley Wiggins kan ikke udstå synet af hinanden, men de skal tage sig sammen og opføre sig professionelt, mener Rolf Sørensen

At to højt betalte stjerner som Chris Froome og Bradley Wiggins ikke kan enes er ganske enkelt ikke et udtryk for professionalisme, mener Rolf Sørensen. (Foto: AP/Christophe Ena)
At to højt betalte stjerner som Chris Froome og Bradley Wiggins ikke kan enes er ganske enkelt ikke et udtryk for professionalisme, mener Rolf Sørensen. (Foto: AP/Christophe Ena)

Er der to, der hader hinanden i cykelverdenen, så er det de to holdkammerater på Team Sky, Chris Froome og Bradley Wiggins.

Det har de såmænd gjort siden Tour de France i 2012, hvor Wiggins vandt, men Froome følte sig snydt for sejren.

Siden har de mudderkastet frem og tilbage i deres respektive biografier, og nu, hvor Tour de France nærmer sig, bryder frustrationerne igen ud i lys lue. Holdet satser på sidste års vinder Froome, men forrige års vinder Wiggins mener også, at han er i god nok form til at køre med om sejren.Et problem, som TV2’s ekspertkommentator Rolf Sørensen dog mener, at der er en enkel løsning på.

- Det er ledelsens opgave at løse den slags problemer. Og hvis man ikke kan indordne sig, så må man skifte hold. Det er ikke så svært, siger Rolf Sørensen og kommer med et eksempel fra 1991, hvor han på Ariostea kørte sammen med en anden stjerne, Moreno Argentin.

- De er så store stjerner, så de må finde ud af det – indgå en aftale. Det har jeg gjort, da jeg kørte på hold med Argentin – eksempelvis i i Liège-Bastogne-Liège i 1991. Der blev lagt en taktik, og så sagde Ferretti (sportsdirektør Giancarlo Ferretti, red.), at så kunne vi bare snakke færdig os to. Det gjorde vi, og vi blev nr. 1 og 3. Vi kendte hinandens styrker og vidste, hvor vi hver især skulle angribe. Han var stærkere end mig, men det vigtigste var, at holdet vandt.

- Sky er et professionelt cykelhold, og der bliver brugt mange penge på det. Rytterne har bare at opføre sig ordentligt. Det er ingen børnehave, siger Rolf Sørensen.Han ville selv bruge Bradley Wiggins, hvis han havde været sportsdirektør for Sky.

- Ja, det ville jeg helt sikkert. Hvis Froome vælter, så kan Wiggins overtage. Han vil være en fin joker, som Froome var det i 2012, siger han, men erkender, at det nok ikke kommer til at ske.

- Nej, det tror jeg ikke. For det har Froome sikkert dikteret.

Det forventes, at Sky-boss Dave Brailsford offentliggør sit Tour-hold omkring afslutningen af Schweiz Rundt, der slutter på søndag.

0 kommentarer
Vis kommentarer