Tony Martin nedsablede konkurrenterne

Tempokongen Tony Martin vandt overlegent enkeltstarten i Schweiz Rundt og udbyggede dermed sin samlede føring

Tony Martin udbyggede sit forspring i Schweiz Rundt. (Foto: AP/Laurent Rebours)
Tony Martin udbyggede sit forspring i Schweiz Rundt. (Foto: AP/Laurent Rebours)

Verdensmesteren i enkeltstart viste fredag, at han er helt i særklasse i den disciplin. Navnet er Tony Martin, hvis nogen skulle være i tvivl, og på fredagens enkeltstart i Schweiz Rundt spillede han igen med musklerne.

På de 24,5 km i og omkring Worb lagde den tyske Omega Pharma-QuickStep forsigtigt ud op ad stigningen til første mellemtid. Men så blev der ellers sat turbo på.I mål var han 22 sekunder hurtigere end hans nærmeste konkyurrent i det samlede klassement, Tom Dumoulin, mens verdensmesteren i linjeløb Rui Costa sluttede på tredjepladsen.

Dermed har Tony Martin et forspring på 28 sekunder til Dumoulin inden lørdagens store bjergetape, der slutter med stigningen til Verbier, der er uden for kategori.Her skal tyskeren dog nok holde bedre øje med typer som Rui Costa og schweiziske Mathias Frank, der er henholdsvis 1.05 min og 1.14 min. efter.

Tony Martin burde i sin nuværende form kunne holde førertrøjen lørdag, men på søndagens sidste etape venter en af løbets hårdeste med to stigninger i kategori 1 og en afsluttende stigning uden for kategori.

Tinkoff-Saxos Roman Kreuziger kørte en skuffende enkeltstart og sluttede som nummer 19. Han er nu 2.04 min. efter på løbets 13. plads

0 kommentarer
Vis kommentarer