Sikrede sig dansk supertalent: Vi skrev bare en mail...

Orica-GreenEdge jubler over underskriften med Magnus Cort

Cort skrev kontrakt på 10 dage (Foto: Claus Bonnerup)
Cort skrev kontrakt på 10 dage (Foto: Claus Bonnerup)

Han er dansk cyklings store, lysende talent-stjerne.

Han har allerede hamret ti UCI-sejre ind på kontoen i år, hvilket gør ham til årets næstmest vindende cykelrytter i UCI-løb, og det er altså foran navne som Mark Cavendish og Alejandro Valverde.

Selvom hans sejre er kommet i mere beskedne cykelløb, så kan ingen tage talent fra 21-årige Magnus Cort. Han var eftertragtet af mange af cyklingens allerstørste cykelhold, men i sidste ende faldt bornholmerens valg på det australske hold Orica-GreenEdge.

Og danskerens underskrift er man meget tilfredse med. De kom i kontakt med ham på en lidt utraditionel måde, fortæller holdets sportsdirektør Matthew White dagen før, Touren starter.

- Han er et supertalent. Han er en meget talentfuld ung rytter. Han har tiltrukket os over det seneste år, men det var en sjov måde, vi kom i kontakt. Jeg skrev bare en mail til ham, og 10 dage senere var han vores. Det er virkelig spændende for os, siger Matt White til feltet.dk

Corts evner som afslutter er bestemt ikke gået Whites næse forbi, han sammenligner den unge dansker med to af GreenEdges allerstørste stjerner.

Se også: Magnus Cort snupper Post Cup-sejr

- Han er selvfølgelig meget hurtig, men jeg vil ikke karakterisere ham som en ren sprinter. Mange af hans sejre er kommet opad. Når man ser på ham, er han heller ikke stor som Kittel eller Greipel. Han er talentfuld, men hvilke områder, han slår til på i de kommende år, må vi vente og se.

- Han minder på mange punkter om Simon Gerrans eller Michael Matthews. Hans spurt opad minder meget om deres. De kan vinde i de små grupper, og de kan være friske, når de andre hurtige ryttere ikke er, siger Matt White.

Cort gjorde for første gang for alvor opmærksom på sig selv under sidste års Post Danmark Rundt, da han snuppede to etapesejre i det danske etapeløb.

Allerede sidste år var Cort eftertraget, men han valgte at blive hos Team Cult, og hans vanvittige 2013-sæson har nu sikret ham drømmekontrakten.

 

0 kommentarer
Vis kommentarer