Efter brutalt styrt: Så længe er Cavendish ude

Det bliver til mindst seks ugers pause til Mark Cavendish, der skal opereres i skulderen

(Foto: Claus Bonnerup)
(Foto: Claus Bonnerup)

YORK (Ekstra Bladet): Søndag var ikke blot dagen, hvor Mark Cavendish måtte erkende, at han ikke kommer til at køre mere i årets Tour de France efter styrtet på første etape.

Her kom meldingen også om, at den britiske topsprinter kan se frem til en længere pause efter at have fået opereret det beskadigede kraveben, der var gået af led ved brystbenet.

Se også: Mark Cavendish er ude af Tour de France

- Det vil være seks uger efter operationen. I den tid vil han blive undersøgt og starte genoptræning. Så det vil ikke være seks uger med inaktivitet.

- Vi kan gøre mange ting – han kan starte med at køre cykel i vand. Så efter seks uger skal han ikke holde så lang pause, før han er i konkurrence igen, siger Omega Pharma-Quick-Steps læge Helge Riepenhof.

Se også: Cavendish efter Tour-exit: Jeg er fuldstændig knust

Cavendish har fået sat kravebenet på plads, men det er de tre ledbånd, der har holdt leddet på plads, der skal opereres, fastslår den tyske læge.

- Han skal først MR-scannes for at se, hvor mange ledbånd, der er revet over. Jeg går ud fra, at alle tre ledbånd er revet over – vi har kun fået indirekte besked fra røntgenbillederne, siger Riepenhof, der aftenen og morgenen igennem har forsøgt at overbevise Cavendish om, at han ikke skulle til start.

- Vi har sagt gentagne gange til ham, at det ikke var en god idé at starte, men han ville det så meget, og han håbede til det sidste.

Se også: Brian Holm: Stemningen er trykket

Kan det fysisk lade sig gøre at cykle med den skade?

- Nej. Og en ting er at cykle – en anden ting er at sprinte.

Med den prognose hængende over hovedet kan Mark Cavendish i teorien stille til start i Vuelta a España, der starter 23. august.

0 kommentarer
Vis kommentarer