'Contadors exit er et stort og trist tab for Touren'

Michael Rasmussen er ærgerlig over, at Contador er udgået af årets Tour de France

En knust Contador forlader Touren (Foto: AP)
En knust Contador forlader Touren (Foto: AP)

Der var masser af drama på dagens etape i Tour de France.

Vi måtte sige farvel til Tourens andet store navn, Alberto Contador, der styrtede ud af Touren.

Det betød samtidig, at løbets helt store favorit nu hedder Vincenzo Nibali. Han satte alt på plads på sidste stigning, og ligner en mand, der næsten allerede har sat klassementet på plads i Touren.

Se også: Nibali smadrede alle - i gult igen  

Ekstra Bladets Tour-kommentator Michael Rasmussen begræder, at Contador ikke er med længere.

- Det er et stort og trist tab for Touren. Set med mine egne øjne, så er det endnu mere trist end tabet af Froome. Men det har nok i højere grad noget med sympati og personligt forhold til manden at gøre.

- Det var ventet, at Contador skulle udfordre Nibali hele vejen til Paris. Nu skal vi kigge os om efter en anden værdig udfordrer. Richie Porte, Alejandro Valverde og Rui Costa får nu lagt meget ansvar lagt over på deres skuldre for at holde den forventede underholdningsværdi.

- Jeg håber, at konsekvenserne af styrtet ikke er større, end Contador kan stille til start i Vueltaen sammen med en sand stjerneparade af deltagere. Jeg nævner i flæng: Froome, Contador, Valverde, Rodriguez, Quintana, Uran, Betancur. Glæd jer til årets sidste store Grand Tour, siger Michael Rasmussen

Se også: Froome: Contador, vi ses i Vuelta'en  

Igen i dag kårer Kyllingen dagens top og flop

Dagens top:
Joaquin Rodriguez
- Efter en yderst anonym første uge har Joaquin Rodriguez de sidste to dage vist sig fra sin bedste side. Allerede på gårsdagens etape gav han prøver på sin kunnen i bjergene, og viste, han havde intentioner om at tage bjergtrøjen.

- I dag bekræfter han sin ny-erhvervede favoritværdighed til at tage bjergtrøjen. Den klæder i øvrigt ham væsentligt bedre end nogen af dens tidligere ejermænd. Ærgerligt, at han ikke kunne fuldføre det. Jeg tror, det er et spørgsmål om tid, inden han gør det færdigt. Han har i hvert fald en stigende formukruve.

Se også: Slemt Contador-styrt: Derfor udgik han  

Dagens flop:
Vejret
- Hvis man kan give et flop til vejrliget i Frankrig, vil det efterhånden være på sin plads. Jeg tror, årsagen til de mange styrt i år for en stor del kan tillægges dårligt vejr og glat asfalt. Jeg kan ikke forestille mig, at rytterne er blevet dårligere til at køre på deres cykel end sidste år.

0 kommentarer
Vis kommentarer