Revser Tour-hold: Taktisk brøler

Michael Rasmussen undrer sig over Team Sky, der ikke lod Nieve blive fremme

Sikke en skuffelse for Porte (Foto: AP)
Sikke en skuffelse for Porte (Foto: AP)

Årets Tour de France ser næsten ud til at være afgjort nu, da Vincenzo Nibali for 3. gang i årets Tour spillede med musklerne og sikrede sig en etapesejr.

Astana-kaptajnen understregede bare sin klasse, og han er nu mere end 3.30 minut foran Valverde i klassementet.

Se også: Tour-kongen åd favoritterne igen

Derfor er der naturligvis også roser til ham fra Ekstra Bladets Tour de France-kommentator, Michael Rasmussen, der omvendt ikke er imponeret over Team Skys kørsel.

Her er Kyllingens top og flop fra dagens etape:

Dagens top:
Vincenzo Nibali.
- Der er ikke en finger at sætte på Nibali. Et kort øjeblik så hans hold lidt sårbart ud, da Scarponi blev sat, Jakob styrtede, og Westra slog ud til højre, men få sekunder efter trådte Kangert ind i rollen som luksushjælperytter , og dikterede høj fart og Astana-kontrol langt op ad etapens sidste bjerg.

- Herefter var det en ren formsag for Nibali at gøre arbejdet færdigt. Lige nu er der ingen over, og ingen ved siden af Nibali, som ser ud til at skulle træde ind i den eksklusive klub af ryttere, der har vundet alle tre Grand Tours, Giro, Vuelta og Tour de France, siger Rasmussen, der også sender roser af sted til Tinkoff-Saxo:

- Thumps up til dansk-polakken Majka. Det vidner om stor klasse at kunne starte løbet ud uden voldsom megen træning og køre sig i den form, som han demonstrerer i øjeblikket. Både ham, Rogers og Roche er gode bud på en etapesejr i Pyrenæerne.

Se også: Nedtur: Fuglsang-styrt koster klassement-drømme

Dagens flop:
Team Sky og i særdeleshed Richie Porte
,

- Sportsligt er det naturligvis en kæmpe skuffelse, at holdets nye kaptajn Porte, som ikke er kommet i mål, da disse linjer skrives, mister over otte minutter, og taktisk er det ikke mindst en lige så stor skuffelse, at de ikke giver Mikel Nieve frie tøjler.

- Han kunne uden tvivl have kørt sig ind blandt de ti bedste i klassementet og reddet lidt af æren for det britiske storhold, mener Kyllingen.

Han er heller ikke imponeret over Katushas bjergkaptajn Joaquin Rodriguez i dag.

- Det havde klædt Rodriguez at køre med om etapen i dag i bjergtrøjen, men lur mig, om ikke han har sat kryds i kalenderen til etapen i morgen, hvor der er endnu flere bjergpoint på spil.

0 kommentarer
Vis kommentarer