Derfor skal du se dagens ’kedelige’ etape

Søndagens kedelige transportetape kan koste selv klassement-rytterne store tidstab, hvis Mistral-vinden blæser igennem

Vinden kan blive en faktor (Foto: AP)
Vinden kan blive en faktor (Foto: AP)

TALLARD (Ekstra Bladet): Mens Tour-rytterne lørdag kæmpede med bjerge og stejle procenter, så havde flere sportsdirektører et halvt øje på vejrudsigten.

Det havde de også brugt det meste af natten og morgenen på, for dagens 222 km fra Tallard til Nîmes er ikke nødvendigvis så kedelige og forudsigelige, som man umiddelbart skulle tro.

For en enorm ubekendt i etapens ligning er Mistral-vinden, der blæser på tværs af stort set hele ruten gennem Rhône-dalen.

Se også: SLUT: Kittel sejrede efter drama i Paris

Hos Omega Pharma-Quick-Step er sportsdirektør Brian Holm i alarmberedskab.

- Der har været meget snak om de to Alpe-etaper. Men jeg tror, at etapen i dag er endnu værre. Og det er den, hvor man kan tabe mest tid.

- Det er 200 km med Mistral-vinden i siden hele vejen. De sidste par dage har der været meget kraftig vind, og der er lovet alt fra 10-50 sekundmeter i dag.

Se også: Tour-rytter bragede ind i mur og udgik

- Den skal op på 50, før det bliver rigtig vildt. Jo værre, jo bedre for os. Så vi bevarer optimismen, siger Brian Holm.

Hvis der ikke kommer vind, så mener Brian Holm dog ikke, at det er grund til at slukke for tv’et og drikke eftermiddagskaffen i haven.

- Nej, nej, for det kommer til at blive et spændende cykelløb alligevel. Især finalen, hvor der kommer masser af rundkørsler. Det kan skabe lidt ravage – og det kan også blive vores fordel, siger sportsdirektøren.

0 kommentarer
Vis kommentarer