Bak knotten igen: Lad nu mig føre!

Lars Bak er irriteret over langsomme Cannondale-ryttere og arrogante Astana, der forhindrede ham i at udføre sit arbejde ordentligt på afslutningen af fredagens etape

Lars Bak er ret så knotten over, at han ikke må tage føringen (Foto: Claus Bonnerup)
Lars Bak er ret så knotten over, at han ikke må tage føringen (Foto: Claus Bonnerup)

BERGERAC (Ekstra Bladet): Efter den seneste sprinteretape til Nîmes var Lars Bak knotten.

Knotten over, at han ikke fik lov til at køre udbryderne ind til den ventede massespurt.

Han sagde, at næste gang blev det på hans præmisser.

Næste gang var fredag, hvor rytterne skulle gennem 208,5 km regnvåde veje fra Maubourguet til Bergerac, og her fik den danske Lotto-Belisol-rytter det, som han ville have det – næsten.

For selv om han med hård hånd styrede feltet og regulerede afstanden til udbryderne, så gik det alligevel lidt galt til sidst, hvor han havde en batalje med en Cannondale-rytter.

Se også: Garmin-rytter snød alle sprinterne

- Cannondale sender et par italienere op, der ikke vil eller ikke kan køre hurtigt. Jeg ved ikke, om de ser det som en slags straf at komme helt frem.

- Men det nytter ikke noget, når vi kører 48 km/t og udbryderne 53 km/t.

- Og vi ser jo også, at Navardauskas træder hjem ude fra bakken, for der er ingen, der kører hurtigt nojk til at hente ham. Det var godt kørt af ham, siger Lars Bak.

Se også: Knotten Bak: Det her gider jeg ikke

Han måtte tømt for kræfter slippe feltet på kategori 4-stigningen kort inden mål og var derfor ikke med i finalen, der med et stort styrt kostede holdets sprinter, André Greipel muligheden for at køre med om sejren.

Det var Bak naturligvis ærgerlig over, selv om Greipel fremhævede danskeren som en fantastisk arbejdskraft. Men faktisk mener Lars Bak, at der var flere, der forstyrrede ham i at udføre sit arbejde. Ikke kun et par sløve Cannondale-folk.

- Astana går lidt i panik mod slut, for de vil gerne have Nibali med fremme, og derfor går de frem.

- Det er lidt arrogant, at de kører op på siden af os. Det behøver de slet ikke.

- Man sidder der og forsøger at arbejde, og så kommer der sådan en kasakher op og forstyrrer.

- Det er lidt irriterende.

Nu resterer der kun en enkelt sprinteretape i dette års Tour – den sidste af slagsen til Paris på søndag. Og den har holdet nu fokus på.

Se også: Fuglsang om holdet: Havde de stjålet deres cykler?

- Som jeg har sagt tidligere, så var det bedre at vente til Champs-Élysées på søndag. Så det må vi prøve, siger Lars Bak og griner – så tosset var han trods alt heller ikke.

0 kommentarer
Vis kommentarer