Mørkøv: Ingen tvivl om, at Tony Martin vinder

Michael Mørkøv var første dansker gennem søndagens enkeltstart, som han mener ligger lige til Tony Martins højreben

Michael Mørkøv slap nådigt igennem lørdagens enkeltstart. (Foto: Claus Bonnerup)
Michael Mørkøv slap nådigt igennem lørdagens enkeltstart. (Foto: Claus Bonnerup)

PÉRIGUEUX (Ekstra Bladet): For Michael Mørkøv var lørdag en arbejdsdag, der bare skulle overstås.

Den 54 km lange enkeltstart fra Bergerac til Périgueux var ikke en rute, han gav den fuld gas på, men han blev alligevel nødt til at holde et vist tryk for ikke at ryge ud i kulden, når de store kanoner kommer i mål.

- Det var en hård tur. Man bliver nødt til at køre ret stærkt for at klare sig indenfor tidsgrænsen, siger Michael Mørkøv og tænker i den forbindelse på den formodede flotte tid, verdensmester Tony Martin kan køre i.

- Der kan ikke være meget tvivl om, at Tony Martin vinder denne her, siger den danske Tinkoff-Saxo-rytter.

Se også: Statistikken har talt: Han snupper andenpladsen  

Han havde sådan set intet at køre for, men måtte i godt 75 minutter sidde mutters alene på ruten - dog fik han momentant selskab af Arnaud Gerard fra det lille Bretagne-mandskab, der indhentede ham.

Men ellers gik tiden for Mørkøv bare med at tænke på så lidt som muligt.

- Man prøver at slå hjernen fra og kigge lidt efter de skilte, der kommer hver fem km. Nogle gange snyder de desværre lidt, for når man tror, at der er 25 tilbage, står der pludselig 35. Så ryger moralen lidt.

Se også: Tony Martin før Tour-enkeltstart: Lettere at vinde i år  

For ham er søndagens finale til Paris en dag, hvor han kommer på arbejde. For holdkammeraten Daniele Bennati viste fredag, at han har benene til at blande sig i en massespurt.

- Bennati er meget motiveret for at lave et godt resultat, og han har jo vundet på Champs-Élysées før, så vi kører for ham i morgen, siger Michael Mørkøv.

0 kommentarer
Vis kommentarer