Ren cykelsport: Ryttere drak vaskemiddel

Vareprøver fra vaskepulver-giganten Omo blev skyllet ned af seks mountainbike-ryttere i Norge i den tro, at det var energidrik

(Arkivfoto: Lærke Posselt)
(Arkivfoto: Lærke Posselt)

Gifte, norske mænd aner tilsyneladende ikke, hvad Omo er, så da seks af dem før mountainbike-løbet FredagsBirken i fredags fik udleveret en vareprøve fra den internationale vaskepulver-gigant, skyllede de resolut indholdet ned i den tro, at det var en energidrik.

Vg.no skriver, at vareprøverne blev uddelt i reklameøjemed, og at varemærket 'Omo Aktiv & Sport' altså ikke ringede nogle klokker hos de seks deltagere. Løbsdirektør Jo Gunnar Ellevold fortæller, at løbsledelsen straks kontaktede lægevagten, da det stod klart, at rytterne var i gang med at drikke det flydende vaskemiddel.

- Vi havde ikke troet, at nogen ville drikke det. Jeg tror, det var nogen i sekretariatet, som så, at de to første drak vaskemidlet fra flasken. De andre blandede det op med vand, siger Jo Gunnar Ellevold til vg.no.

Se også: TV: Maradona stikker journalist en lussing

Over for e24. no konkluderer Ellevold, at gifte mænd ikke har stor erfaring med tøjvask:

- Dette var seks norske mænd. 80 procent af vore deltagere er gifte mænd, og vi må konkludere, at gifte mænd ikke ved, hvad Omo er, siger Ellevold.

Lægevagten og den norske Giftsentralen kunne berolige alle parter med, at det ikke er sundhedsskadeligt at drikke vaskemiddel i små mængder, og alle seks mountainbike-ryttere stillede til start i det 93 kilometer lange løb.

- Det er ikke farligt at drikke. Men det skummer lidt, og det er naturligt, at man i nogen tid efterfølgende kan opleve noget ubehag i maven, siger Ellevold til vg.no.

Han sikrede sig efterfølgende, at ingen andre burde kunne forveksle vaskemidlet med energidrik i den serie løb, som blev afviklet i weekenden.

- Det er en kedelig situation, men det er også lidt morsomt, at vi ikke har fået meldinger om, at kvinder har drukket den hvide væske, siger Ellevold.

0 kommentarer
Vis kommentarer