Endnu ingen på kontrakt hos dansk tour-håb

Pengene til næste sæson som prokontinentalhold er på plads, men først i de kommende dage indgår Team Cult kontrakter med ryttere

Martin Mortensen i Luxembourg, hvor han har boet i flere år. Team Cult får base i storhertugdømmet fra næste år - måske med Mortensen som en af de erfarne ryttere. (Foto: Ernst Van Norde).
Martin Mortensen i Luxembourg, hvor han har boet i flere år. Team Cult får base i storhertugdømmet fra næste år - måske med Mortensen som en af de erfarne ryttere. (Foto: Ernst Van Norde).

Efter to år i cykelsportens tredje division har den tidligere prof-rytter Martin Mortensen pludselig fået en gylden chance for igen at stille til start i nogle af cykelsportens vigtigste løb, idet hans aktuelle hold, Team Cult, næste år rykker op i hierarkiet og bliver et prokontinentalhold.

Den chance vil Mortensen tirsdag forsøge at gribe, når han skal til møde med sin arbejdsgiver om næste sæson.

- Ingen af os ved, om vi er købt eller solgt, for der er ikke indgået kontrakter med nogen endnu. Jeg vil meget gerne fortsætte på holdet, for det har været mit mål de seneste to sæsoner at blive professionel igen, siger Martin Mortensen.

Se også: Nyt håb om dansk Tour-billet

- Men uanset, hvad der sker, så kan vi alle være stolte af, at holdet har opnået den succes at rykke et niveau op. Det er rytterne på holdet, der har gjort det muligt, siger Martin Mortensen.

Et prokontinentalhold skal have mindst 16 ryttere til rådighed, mens et kontinentalhold som udgangspunkt må have maksimalt 14 ryttere i truppen. Team Cult kører i år med 13 ryttere, men formentlig får ikke alle mulighed for at blive på holdet. Nogle ønsker det måske heller ikke, idet rytterne forventes at bosætte sig i Luxembourg.

Se også: Danmark får seks ryttere med til VM på landevej

Der har Mortensen boet i flere år. Han har også boet i Roubaix i Nordfrankrig, hvor han på et mindre hold indledte sin vej mod en tilværelse som professionel. Han har kørt tre sæsoner for det hollandske Vacansoleil-mandskab og én sæson for det stort anlagte Leopard Trek-hold, hvor han var holdkammerat med brødrene Schleck og Jakob Fuglsang.

De seneste to sæsoner har 29-årige Mortensen kørt på danske kontinentalhold. Først Riwal og altså i år Team Cult.

0 kommentarer
Vis kommentarer