Cult-manager: Meget glad - og lidt vemodig

Seks års hårdt arbejde ligger bag Team Cults opgradering til prokontinentalhold, og nu må manager Christa Skelde formentlig sige farvel til flere trofaste ryttere

Magnus Cort med Michael og Christa Skelde efter etapesejren på Asnæs Indelukke i sidste års Post Danmark Rundt. (Foto: Claus Bonnerup).
Magnus Cort med Michael og Christa Skelde efter etapesejren på Asnæs Indelukke i sidste års Post Danmark Rundt. (Foto: Claus Bonnerup).

Lørdag vendte Cult-manager Christa Skelde hjem fra Luxembourg med en underskrevet kontrakt med et luxembourgsk selskab, som fra næste sæson skal stå for Team Cults tekniske hovedkvarter. Dermed var den sidste brik faldet på plads i det puslespil, som ægteparret Christa og Michael Skelde møjsommeligt og tålmodigt har lagt de seneste seks år.

Fra nytår rykker holdet op i cykelsportens næstbedste række som prokontinentalhold, og dermed er der skabt mulighed for deltagelse i de største løb på den internationale kalender.

- Jeg er meget glad og lettet og stolt, men jeg er også vemodig, for da vi informerede vores ryttere i dag, så var det meget tydeligt at se på nogle af dem, at de ved, at de ikke fortsætter på holdet, siger Christa Skelde til Ekstra Bladet.

Se også: Endnu ingen på kontrakt hos dansk tour-håb

- Vi ved alle sammen godt, at ikke alle af vores nuværende 13 ryttere får kontrakt med os næste år, siger Skelde, som regner med, at Team Cult næste år kommer til at bestå af 16-18 ryttere.

- De næste to dage vil gå med personlige samtaler med alle vores ryttere. Først, når vi har talt med hver enkelt, og når vi ved, hvilke af de 13 ryttere, som skal med videre, vil vi begynde at tale med andre ryttere, siger Skelde.

Holdet vil fortsat køre på dansk licens og være et dansk hold, understreger hun, men idet det tekniske hovedkvarter fremover vil befinde sig i Luxembourg, ser hun gerne, at rytterne også bosætter sig der.

Det kan i sig selv drive ryttere og mekanikere til at søge andre veje, erkender Skelde, som er på udkig efter profiler, der kan tegne holdet og gøre det attraktivt for løbsarrangører.

Se også: Nyt håb om dansk Tour-billet

- Vi skal have profiler, der kan bidrage med erfaring, men vi har allerede nu ryttere, der klarer sig fint på prokontinental-niveau. Vi har kørt mod mange prokontinentalhold i de forgangne sæsoner, og vi har klaret os fint, siger Skelde.

- Vi skal sammensætte et løbsprogram, der er en kombination af store løb, som byder på store udfordringer, og løb, som vores ryttere kan gøre sig gældende i.

I princippet kan Team Cult - som i øvrigt fredag får tilføjet et navn i kraft af en ny sponsor - allerede næste år køre Tour de France, idet holdet som prokontinentalhold kan blive udtaget på et wildcard, men lidt mindre løb er mere realistiske i første sæson. Paris-Nice og Schweiz Rundt er nævnt som muligheder.

- For at sige det på ydmygt jysk, så har vi arbejdet rigtigt, rigtigt hårdt de seneste seks år for at nå hertil. Vi har lagt rigtigt mange timer i dette cykelhold, siger Skelde.

- Målet har hele tiden været at rykke op, men vi har gået stille med dørene og først i de seneste par år har vi turdet sige højt, at det var målet at blive prokontinentalhold.

- Nu er målet nået, og det er en stor tilfredsstillelse, siger Christa Skelde, som driver holdet sammen med sin mand, Michael.

0 kommentarer
Vis kommentarer