Andy Schleck glad for dansk rygte

Endnu har Team Cult ikke været i kontakt med Andy Schleck, men den luxembourgske stjernerytter er glad for den interesse, som teamet har givet udtryk for

Andy Schleck byder interessen fra prokontinentalholdet Team Cult velkommen. (Foto: AP).
Andy Schleck byder interessen fra prokontinentalholdet Team Cult velkommen. (Foto: AP).

Endnu før, den første rytter har skrevet under på en kontrakt med det danske prokontinental-mandskab Team Cult, er den luxembourgske stjernerytter Andy Schleck nævnt som en mulig kaptajn på holdet, når det næste år kører på sportens næsthøjeste niveau.

Og Schleck er glad for interessen, som han onsdag middag første gang hørte om, da Ekstra Bladet fangede ham på mobilen på en træningslejr på Mallorca.

- Jeg har intet hørt fra holdet, men jeg er da glad for, at jeg bliver nævnt, og jeg vil da bestemt overveje det, hvis det bliver aktuelt, siger Andy Schleck, som aktuelt døjer med en alvorlig knæskade fra sit styrt i Tour de France i år.

Så alvorlig er skaden, at den kan sætte en endelig stopper for en flot karriere, som toppede med sejren i Tour de France i 2010 - en sejr, som Schleck fik tildelt, da Alberto Contador blev fældet for doping. Siden har Schleck haft nogle skuffende sæsoner, men han er parat til at kæmpe sig tilbage til sit tidligere niveau.

Se også: Medie: Schleck forhandler med fransk storhold

Andy Schleck på enkelstarten under sidste års Tour de France (Foto: AP)
Andy Schleck på enkelstarten under sidste års Tour de France (Foto: AP)
 

- Alt afhænger af, om jeg bliver skaden kvit, og det går helt ærligt ikke så godt ud lige nu. Jeg får smerter i knæet, når jeg kører langt og træder mange watt, og så må jeg have is på knæet, siger Andy Schleck.

- Jeg prøver at holde mig ude af smerte-zonen og køre lidt blidere, men sådan kan jeg naturligvis ikke blive ved med at træne. Jeg må se, hvordan det går i de næste uger. Når jeg vender hjem, tager jeg direkte til en klinik i Basel for at blive undersøgt på ny.

- Vi må finde ud af, hvorfor jeg stadig har ondt, så måske skal jeg skannes igen. Tiden må vise, hvad vi skal stille op, siger Andy Schleck.

Se også: Exit Schleck: Ingen ny kontrakt til Andy

Han har hele sin karriere kørt på hold med sin storebror Fränk, som netop har forlænget sin kontrakt med Trek Factory Racing. Andy Schleck vil gerne fortsætte på Trek, men han er ikke afvisende over for at skifte hold, selv om han er nært knyttet til sin bror.

- Vi må se, hvad Trek ønsker. Og jeg skal finde ud af, hvad jeg ønsker. Jeg er stadig motiveret og har lyst til at fortsætte karrieren, men igen: Alt afhænger af knæet, siger Andy Schleck.

- Min skade er det, jeg koncentrerer mig fuldt ud om lige nu. Alt andet må komme senere. Jeg har stadig en drøm om at køre på hold med Fränk, men jeg er åben for alt.

Styrtet på Tourens tredje etape skete, da tilskuere stod alt for tæt på feltet og tvang rytterne til at hugge bremserne i. I tumulten røg Schleck ned og beskadigede sit knæ så voldsomt, at han måtte opgive at stille til start på fjerde etape.

Se også: 'Andy Schleck har ikke meget at forhandle med'

Bjarne Riis og Andy Schleck på et pressemøde under Touren 2010. På dette tidspunkt stod det klart, at Schleck ville forlade holdet. (Foto: Ole Steen).
Bjarne Riis og Andy Schleck på et pressemøde under Touren 2010. På dette tidspunkt stod det klart, at Schleck ville forlade holdet. (Foto: Ole Steen).
 

- Det var et slemt styrt, hvor jeg mistede meget hud, men det var knæet, det gik værst ud over. Jeg blev opereret, og jeg var seks dage på hospitalet, hvorefter jeg måtte bruge krykker i fem uger, fortæller Andy Schleck.

- Derefter kunne jeg langsomt begynde genoptræningen. Meget langsomt.

- Der er altid en risiko for, at en skade stopper karrieren, og det er også tilfældet her. Jeg er dog fortrøstningsfuld i forhold til at blive klar igen snart. Jeg har stadig et godt navn i sporten, og jeg må bare være tålmodig, siger Schleck, som er glad for at høre, at danske fans atter får et dansk hold med i nogle af sportens største løb.

- Det er meget fint med et prokontinentalhold. Man skal starte et sted. Der er masser af potentiale i dansk cykelsport, så jeg tror, at sådan et hold kan drive det vidt, siger Andy Schleck, som med sin bror kørte på Bjarne Riis' hold i årene 2004-2010.

0 kommentarer
Vis kommentarer