Stjerneskud sejrede på dramatisk Vuelta-etape

Det italienske supertalent Fabio Aru fra Astana-holdet besejrede alle favoritterne på hård bjergetape - Contador fortsat i den røde førertrøje

Fabio Aru fotograferet, da han vandt 15. etape i Giroen i år. Onsdag gentog han kunststykket i Vuelta a España. (Foto: AP).
Fabio Aru fotograferet, da han vandt 15. etape i Giroen i år. Onsdag gentog han kunststykket i Vuelta a España. (Foto: AP).

En dramatisk etape, som tidligt sendte storfavoritten Nairo Quintana (Movistar) ud i mørket efter endnu et styrt, sluttede onsdag med italiensk triumf, da den 24-årige Fabio Aru (Astana) afdriblede alle favoritterne og kørte alene over stregen efter 10 kilometers opstigning til Santuario de San Miguel de Aralar.

Tinkoff-Saxos Alberto Contador forsvarede sin røde førertrøje, men formåede på vejen op ikke at skille sig af med rivalen Christopher Froome (Sky), som ellers som en yoyo røg op og ned i favoritgruppen på vej mod stregen. De to kom til mål sammen med spanierne Alejandro Valverde (Movistar) og Joaquim Rodriguez (Katusha).

Etapen blev kørt på årsdagen for en tragedie, som ramte Team Sky for fire år siden. Netop 3. september 2010 døde den vellidte Sky-massør Txema González under Vueltaen af en bakterieinfektion. Hans minde blev æret på holdet i går, og tabet af en dygtig kollega og en god ven var givetvis også et stærkt incitament for hviderusseren Vasil Kiryienka, som sad i udbrud en stor del af etapen.

Se også: Intet mirakel: Derfor kan Contador føre Vueltaen

Hviderusseren holdt længe feltet på afstand, men hans skæbne blev beseglet, da Katusha-holdet begyndte at sætte tempo i feltet. Med 18 kilometer til mål dykkede hans forspring til under to minutter, og da han kørte ind på finalestigningen op mod Santuario de San Miguel de Aralar, smuldrede det hele for ham.

Ni kilometer fra mål var det slut, og hans holdkammerater kunne tage over og sætte tempo op ad den stejle bjergvej. Så hurtigt gik det, at kaptajn Chris Froome ikke kunne følge med, men sad og hang i bagdelen af favoritgruppen, mens hjælperytteren Dario Cataldo arbejdede hårdt på at holde tempoet oppe.

Oppe foran angreb franskmanden Warren Barguil (Giant) og den nyligt hjerteopererede Robert Gesink (Belkin), som snart hægtede den unge franskmand af og kørte alene mod toppen. Fire kilometer fra toppen havde den lange hollænder 20 sekunders forspring, og da skød Cofidis-rytteren Daniel Navarro - Contadors tidligere væbner - frem fra frontgruppen og satte efter Gesink.

Se også: Storfavorit styrter igen - færdig i Vueltaen

Straks efter gjorde Garmins Dan Martin ham følgeskab, og det fik Contador til at øge farten, hvilket satte Froome i yderligere problemer bagude. Han fik sig dog kæmpet tilbage og kunne prise sig lykkelig for, at der ikke var mere bid i angrebene. Et klassisk Contador-hug havde givetvis koblet han helt af toget.

I stedet kunne han glide frem forrest i gruppen og sætte tempo - kun for netop at opleve, at Contador slog til og sammen med blandt andre Alejandro Valverde (Movistar), Fabio Aru (Astana) og Joaquim Rodriguez (Katusha) indledte en seriøs jagt på Gesink og Martin længere oppe.

De blev hentet, og med lidt over en kilometer til mål angreb Navarro igen. Contador kørte ham ind, men havde ikke noget at skyde med, da unge Aru, som samlet lå på en 8. plads inden etapen, angreb og fik et afgørende hul.

Bagude overraskede Froome ved atter at have trukket sig op til frontgruppen, som han førte an i jagten på Aru. Italieneren var imidlertid urørlig og sikrede sig en smuk sejr foran Contador, Valverde, Rodriguez og Froome.

0 kommentarer
Vis kommentarer