Kæmpestyrt giver Degenkolb-hattrick

Den tyske Giant-Shimano-rytter John Degenkolb tog sin tredje sejr i årets Vuelta a España, der blev mærket af et stort styrt i opløbet

John Degenkolb var på ny hurtigst i sprinten. (Foto: EFE)
John Degenkolb var på ny hurtigst i sprinten. (Foto: EFE)

Med sin fine fornemmelse for opløbet - og ikke mindst en høj tophastighed - sprintede John Degenkolb (Giant-Shimano) sig torsdag til sin tredje sejr i dette års Vuelta a España.

Sprinten i Logroño var dog en smule atypisk, da det meste af feltet blev holdt tilbage af et gigantisk styrt, der indtraf med ca. 500 meter tilbage af etapen.

På den snorlige opløbsstrækning skilte 10-12 ryttere sig derfor ud, og det var blandt dem, at Degenkolb trak det længste strå foran Tom Boonen (Omega Pharma-Quick-Step) og Jacopo Guanieri (Astana).

Se også: Tinkoff-mekaniker tror ikke på el-cykler

Forud på etapen var der stort set ingenting sket på de otte omgange rundt om Rioja-hovedstaden, der udgjorde den næstsidste rene sprinteretape i denne Vuelta.

Den østrigske Cannondale-rytter Matthias Krizek havde på en vanvittig langsom etape taget chancen, men ene mand kunne han ikke stille meget op, og han blev hentet med 12 km til mål.

Herfra var det Tinkoff-Saxo med en meget synlig Michael Valgren, der satte højt tempo for at holde kaptajn Alberto Contador fremme indtil 3 km-banneret og måske køre holdets sprinter Daniele Bennati i stilling.

Se også: UCI: Muligt at snyde med skjult motor

Den første mission lykkedes, men Bennati fik aldrig noget ud af sin fine placering på den sidste km.

Alle favoritterne blev fanget i styrtet, men så ikke ud til at have været i asfalten.

Da styrtet skete inden for 3 km-grænsen fik det ingen indflydelse på det samlede klassement, der stadig føres af Alberto Contador.

Fredag skal rytterne ud på 188,7 km, der byder på tre mindre kategoriserede stigninger og en tricky, kuperet afslutning.

0 kommentarer
Vis kommentarer