Aggressiv Contador sætter Froome på plads

Alberto Contador fik skovlen under briten Chris Froome på 15. etape af Vuelta a Espana. Polak tog etapesejren

Alberto Contador viste nok en gang, at han er stærke end sin britiske konkurrent Chris Froome. (Foto: AP/Ivan Aguinaga)
Alberto Contador viste nok en gang, at han er stærke end sin britiske konkurrent Chris Froome. (Foto: AP/Ivan Aguinaga)

Cykelløbet Vuelta a Espana er en lækkerbisken af angreb for cykelfans.

Søndag distancerede Tinkoff-Saxo-rytteren Alberto Contador sin rival Chris Froome (Sky) med utallige hidsige angreb på den godt 11 kilometer lange afsluttende stigning til Lagos de Covadonga på 15. etape.

Polakken Przemyslaw Niemiec (Lampre) var første mand over målstregen efter de 152 kilometer siden etapens start i Oviedo.

Niemiec var sidste overlevende fra et fem-mands udbrud, som en overgang havde 11 minutters forspring, men han endte dog med kun at have få sekunder at give af, da han nåede i mål.

Se også: Contador tilfreds trods tidstab til Froome

Polakken var imidlertid kun en parentes i forhold til løjerne, som foregik længere nede af ruten.

Alberto Contador angreb ustandseligt Chris Froome, som kørte beregnende og doserede sine kræfter.

Det var tydeligt, at selv om Contador havde løbets nummer to Alejandro Valverde (Movistar) og nummer fire Joaquim Rodriguez (Katusha) med sig, var det Froome han bekymrede sig om.

Derfor betød det næppe noget for Tinkoff-Saxo-kaptajnen, at Valverde og Rodriguez rykkede fra han og tog lidt sekunder på målstregen. For Contador tog også nogle få sekunder fra briten, som dog holder fast i dem samlede tredjeplads.

Se også: Froome viste tænder i bjergene

Stigningen på 12,2 kilometer op til målstregen var svær, men vejen hen til den blev delvist spoleret af glatte veje, så et eventuelt større angreb på Alberto Contadors førertrøje blev spoleret.

Med lidt mere end ni kilometer tilbage af stigningen begyndte Chris Froome (Sky) at vise lidt svaghedstegn.

Han sejlede bagud i favoritgruppen. Det forvirrede de øvrige favoritter, for lørdag havde briten set umådelig stærk ud, da han angreb og kørte sig op på den samlede tredjeplads i løbet.

Formentlig derfor dirigerede Bjarne Riis Tinkoff-Saxos ryttere til fronten for at sætte et højt tempo for at teste Sky-rytteren, som med lørdagens form in mente kunne true Alberto Contador på fremtidige bjergetaper i løbet.

Se også: Cavendish droppet til VM

Chris Froome gav slip på bjergets hårdeste punkt fem kilometer før mål, hvor stigningsprocenten ramte 17, men det var tydeligt, at han kørte kontrolleret og doserede kræfterne. Det betød, at han flere gange kom tilbage trods Contadors angreb.

Dog skabte Alberto Contadors mange ryk lidt afstand til sidst.

Mandag skal rytterne over fem bjerge af kategori ét - en etape, som formentlig vil skabe tidsforskelle blandt favoritterne.

Vuelta a Espana slutter næste søndag.

0 kommentarer
Vis kommentarer