Se slagsmålet her: Tinkoff-rytter kylet ud af Vueltaen

En i forvejen opsigtsvækkende etape bød på slagudvekslinger mellem Tinkoff-rytteren Ivan Rovny og Gianluca Brambilla fra Omega Pharma-Quick-Step. Begge er smidt ud af løbet

(Foto: Claus Bonnerup)
(Foto: Claus Bonnerup)

Skal en udbrydergruppe i cykelsporten gøre sig blot det mindste håb om at nå hele vejen til målstregen, er samarbejde et ufravigeligt krav. Det var der ikke meget af, da 'morgenudbruddet' på 16. etape af Vuelta a España nåede ind på den næstsidste af dagens fem barske stigninger.

Pludselig satte Tinkoff-rytteren Ivan Rovny sig op i sadlen og slog ud efter italieneren Gianluca Brambilla (OPQS), som tilsyneladende pillede ved Rovnys saddel. Det udløste en serie skub og slag, hvoraf Brambilla var mest træfsikker, idet han med et sving med højrehånden ramte Rovny i ansigtet.

Se Rovny og Brambilla slås her

Resultatet: Begge ryttere blev diskvalificeret under løbet. For Brambilla var det måske særligt bittert, idet han efter slagsmålet forlod udbruddet og kørte af sted i en trio med holdkammeraten Wouter Poels og Alessandro De Marchi (Cannondale).

Rovny var ikke sen til at sladre til læreren ... undskyld, kommissæren, og han kørte straks efter slagsmålet hen forbi løbsledelsen for at vise sine briller, som tilsyneladende var slået i stykker. Der var dog ingen nåde. Rovny blev også beordret til at forlade løbet.

Hvad der lå til grund for opgøret mellem de to ryttere er endnu uopklaret, men når adrenalinen fosser rundt i kroppen, skal der ofte ikke så meget til at for at tænde helt af. Det er sket adskillige gange i cykelsportens historie, at rytterne har taget næverne til hjælp, og det ender oftest i rendyrket komik.

Mandag var der imidlertid ikke meget at grine af for Omega Pharma-Quick-Step og Tinkoff-Saxo, som må fuldføre løbet med en rytter færre end planlagt.

0 kommentarer
Vis kommentarer