Suveræne Voigt tager time-rekorden

43-årige Jens Voigt sætter suveræn ny time-rekord - 51,115 km lyder den nye rekord på

Jens Voigt kørte sig et godt stykke forbi den eksisterende time-rekord. (PR-foto)
Jens Voigt kørte sig et godt stykke forbi den eksisterende time-rekord. (PR-foto)

Selv om Jens Voigt onsdag fyldte 43 år og til aften går på pension som professionel cykelrytter, så viste han, at benene stadig fungerer ganske godt.

På Velodrome Suisse i Grenchen i Schweiz slog han nemlig Ondrej Sosenkas ni år gamle time-rekord, da han kørte 51,115 km

En ganske fin forbedring af Sosenkas rekord, der lød på 49,7 km.

Lige fra start tog Treks aldrende tysker tid på tjekken, der i 2005 kørte på en umodificeret cykel - nøjagtig som Eddy Merckx gjorde i 1972.

Nu går Jens Voigt efter timerekorden

Det blev efter en stribe vilde forsøg i midten af 1990'erne besluttet, at der fremover skulle køres på den slags cykler, men en regelændring i foråret tillader nu almindelige banecykler, og det var på sådan en, at Voigt satte verdensrekord.

Til at starte med tog Voigt konstant tid i den mere begrænsede afdeling, men i den sidste halvdel af rekordforsøget gik det stærkt.

Contador dropper vild Tour-plan

Voigt skuede gevaldigt op for tempoet og lagde 400 meter på den ellers forventede slutdistance på 50,7 km.

- Jeg var meget motiveret og startede måske en smule for hurtigt. For efter 20 minutter måtte jeg sætte farten lidt ned.

- Men med 20 minutter tilbage gav jeg alt, hvad jeg havde. Det var let, for jeg vidste, at det var det sidste løb i min karriere.

- 51,115 km er lidt længere, end jeg havde forestillet mig, og jeg er meget, meget tilfreds, siger den 43-årige Voigt - stadig forpustet efter sit rekordforsøg.

Valverde tre år mere hos Movistar

Tyskeren er glad for, at man nu kan se hans navn i historiebøgerne.

- Jeg er meget stolt over, at mit lille navn nu er kommet på den liste.