Rolf: Valgren kan blive en ny Rolf

Danmarks mest vindende cykelrytter gennem tiderne, Rolf Sørensen, ser en stor fremtid i den nyprofessionelle Michael Valgren, som kørte et flot VM

Michael Valgren, der her netop har vundet DM 2014 i Fåborg, er fremtidens mand i dansk cykling, mener Rolf Sørensen. (Foto: Claus Bonnerup).
Michael Valgren, der her netop har vundet DM 2014 i Fåborg, er fremtidens mand i dansk cykling, mener Rolf Sørensen. (Foto: Claus Bonnerup).

Hele det danske hold imponerede Rolf Sørensen søndag, da VM på landevej på afviklet i Ponferrada i Spanien, men ingen gjorde større indtryk end den 24-årige VM-debutant Michael Valgren. I finalen sad han ikke alene i et lovende udbrud, men også var den, der trak det største læs.

- Det, Valgren viste i det her løb, det er kæmpe høj klasse, siger Rolf Sørensen til Ekstra Bladet.

- Hvad Valgren præsterer, vidner om, at nu har vi altså en ny mand, der kan lave resultater som dem, jeg selv lavede, siger Rolf Sørensen, som er historiens mest vindende, danske cykelrytter.

Sportschef: Valgren får VM-medalje inden fem år

Se finalen ved årets VM, hvor polakken Michael Kwiatkowski triumferede:

- Jeg kan ikke huske, at jeg nogensinde har set en debutant lave noget lignende. Der er i hvert fald ingen danskere, der har gjort det. Der skal så lidt til, før hans udbrud kører hjem, og så ville han have vundet medalje, siger Rolf Sørensen.

-  Allerede i foråret vidste jeg, at vi her har med en mand at gøre, der kan bide skeer med de allerbedste, men at han skulle kunne køre så overbevisende i sit første VM, havde jeg ikke forventet.

- Han har selvtillid, men han skal lige have lidt mere lagt ovenpå, og han skal vide lidt mere om, hvad han selv kan. Valgren kommer til at vinde mange cykelløb. Det er der ingen tvivl om.

Saxo-chef: Valgren-triumf del af vores plan

- Det er ikke tilfældigt, at han kørte, som han gjorde det ved VM. Han har stor klasse, siger Rolf Sørensen.

Udbruddet med Michael Valgren blev hentet på sidste stigning få kilometer fra mål, og han sluttede som nummer 20.

Se Amalie Dideriksen spurte sig til guld ved VM i Ponferrada i Spanien: