Annonce:
Annonce:

Ruten lækket: Barsk bjergrig Tour de France i vente

En dag før den officielle præsentation er ruten begyndt at florere på sociale medier

Tour-ruten i 2015 bliver lige noget for en klatrer som Nairo Quintana. (Foto: Gian Mattia D'Alberto)
Tour-ruten i 2015 bliver lige noget for en klatrer som Nairo Quintana. (Foto: Gian Mattia D'Alberto)
Annonce:
Følg Cykling

Officielt skulle Tour de Frances løbsdirektør Christian Prudhomme først offentliggøre ruten til næste sommers strabadser på de franske landeveje i Tour de France onsdag på et pressemøde i Paris.

Ruten er dog lækket gennem Tourens VIP-program, skriver Veloropa.

Ved første øjekast ligner det en barsk bjergrig tour, hvor klatrerne i den grad kommer til deres ret. Ikke mindst fordi kortet kun viser to enkeltstarter - hvor den ene er en holdtidskørsel.

- Ruten ser meget, meget svær ud, og med det mener jeg bjergrig. Der er mange hårde og svære afslutninger, siger Michael Rasmussen til Ekstra Bladet.

- Quintana får ikke en bedre tour. Med den rute har den rene bjergrytter muligheden for at vinde Tour de France, siger Michael Rasmussen og nævner Joaquim Rodriguez som potentiel outsider, fordi han ikke skal bekymre sig om lange enkeltstarter.

Annonce:

Forhåndsfavoritterne er ellers Chris Froome og Alberto Contador.

Tour-boss: Touren bliver aldrig kortere

2015-udgaven af Tour de France begynder med enkeltestart i hollandske Utrecht og slutter som ventet blandt andet med en etape i Huy - kendt fra Fleche Wallone - op af den frygtede Mûrde Huym, som byder på sektioner med 17 procents stigning.

Herefter kører rytterne ind i Frankrig med kurs vestover mod Bretagne. Den mest spektakulære finale i denne del af løber bliver på Mûr de Bretagne, hvor fjerde etape sluttede i 2011.

Før feltet i Pyrenæerne rammer de første rigtige bjergetaper venter en rigtig lækkerbisken for øjet og sportsdirektørerne. Ikke mindst Bjarne Riis synes om udsigten til holdtidskørsel, og sådan en byder ruten på fra Vannes til Plumelec i Bretagne.

Forrygende Tour venter næste år

Annonce:

I Pyrenæerne slutter feltet i La Pierre Saint-Martin, Cauterets - hvor Michael Rasmussen har vundet en etape i Vueltaen - og Plateau de Beille.

I Massif Central køres en etape fra Rodez til Mende, som har en barsk afslutning.

Endelig byder Alperne på besøg i blandt andet Alpe d'Huez og La Toussuire (hvor Michael Rasmussen også har vundet en etape).

- Med etapen i Massif Central ligner det i virkeligheden syv hårde afslutninger, konstaterer Michael Rasmussen.

Præsentationen af Tour de France 2015 finder sted i Paris onsdag fra klokken 11.30. Følg med her på ekstrabladet.dk, hvor Michael Rasmussen vil live-dække præsentationen og besvare spørgsmål fra læserne. Ekstra Bladet har også en reporter i Paris.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: