Aru vandt tid da Froome gik kold

Bert Jan Lindeman vandt lige akkurat Vueltaens første bjergetape, hvor Fabio Aru angreb favoritterne, og Chris Froome gik kold

Fabio Aru blev den af favoritterne, der profiterede mest af den første afslutning på et bjerg. (Foto: All Over Press)
Fabio Aru blev den af favoritterne, der profiterede mest af den første afslutning på et bjerg. (Foto: All Over Press)

Det lader til, at Chris Froome ikke er kommet sig helt efter sin Tour de France-sejr.

Sky-kaptajnen kunne i hvert fald ikke følge de øvrige favoritter, da der for alvor blev lukket op for hanerne på Vuelta a Españas første egentlige bjergafslutning på 7. etape.

Da briten mistede taget med førerfeltet med godt en km igen af den knap 20 km lange Alto de Capileira-stigning, så Astanas Fabio Aru sit snit til at stikke af.

Se også: Colombiansk komet snupper ny Vuelta-triumf

Med et slangehug, som vi så det i forårets Giro d'Italia, fik han stort set kørt alle dagens fem udbrydere op og blev nr. tre på etapen, 29 sekunder efter hollandske Bert Jan Lindeman (LottoNL-Jumbo), der også holdt Ilya Koshevoy (Lampre-Merida) bag sig.

I feltet gik ingen af de øvrige forhåndsfavoritter i panik, og Aru fik blot sat 11 sekunder ind på kontoen - de fire af dem som bonussekunder for sin tredjeplads.

Froome derimod smed mere end et halvt minut til sine konkurrenter, og han er nu 1.22 minutter efter Esteban Chavez (Orica-GreenEdge), der forsvarede sin førertrøje, mens også Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) kom ind med de forreste og fortsat ligger nr. to.

Se også: Lagt for had: Fuglsang føler med Nibali

Feltets eneste dansker, Tinkoff-Saxo-rytteren Jesper Hansen, markerede sig flot på etapen, da han i finalen på den knap 20 km lange Alto de Capileira arbejdede stenhårdt for Rafal Majka og gjorde sit til, at favoritfeltet blev væsentligt reduceret.

Lørdagens 8. etape er på 182,5 kilometer, men har en noget anderledes profil. Meget af tiden går det nedad, men to kategori 3-stigninger sørger for et par knolde inden den flade afslutning i Murcia.

0 kommentarer
Vis kommentarer